ATP

Nebyla to snadná příprava, přiznal Del Potro osobní problémy

- Radek Štohl

Nelehké dny v současnosti zažívá Juan Martín del Potro. Argentinský tenista se podle zahraničních médií domluvil na rozchodu se zpěvačkou, kterou byla více než rok jeho krajanka Jimena Baronová.

Del Potro se letos představil jen v Aucklandu, kde došel do finále a na Australian Open, na prvním grandslamu roku ho ve třetím kole zastavil Tomáš Berdych. Na turnaji v Delray Beach se tak devětadvacetiletý hráč představil po více než měsíci.

„Jsem spokojený, že po všech mých problémech můžu i nadále hrát tenis,“ stojí na webu tennisworldusa.org prohlášení vítěze zdejšího podniku z roku 2011. „Být na desátém místě světa je sice dobré, ale stále mám na čem pracovat,“ pokračoval.

„Delray Beach je velmi vydařený turnaj a kvalitní odraz před následujícími podniky. Nejprve se pokusím zůstat zdravý. Poté bych rád udržel své žebříčkové postavení, které jsem si tak pracně vydobyl," připomíná výsledky z minulé sezóny, mezi které se řadí semifinále US Open či titul ze Stockholmu.

Kromě tenisových záležitosti však Del Potro musí řešit i jiné starosti. „Kvůli osobním důvodům, kterými procházím, jsem na probíhající turnaj neměl nejlepší přípravu. Postupem času se mi však začne dařit lépe,“ zakončil Argentinec, který tak svým vyjádřením přiživil spekulace o rozchodu. Během posledních dvanácti měsíců se vedle jeho boku objevovala zpěvačka Jimena Baronová.

Bývalý čtvrtý tenista světa vstoupil do turnaje v Delray Beach hladkou výhrou nad Jerémy Chardym 6:2, 6:4. V osmifinále ho čeká Francis Tiaofe.