Po dvou měsících spolu končí. Sestini Hlaváčkovou opouští spoluhráčka

- Jan Vojkůvka

Andrea Sestini Hlaváčková se po turnaji v Dubaji rozloučí se svou deblovou parťačkou. Spolupráci se rozhodla ukončit deblová světová jednička z Tchajwanu Čchan Jüng-žan.

Latisha Čchan, jak si tchajwanská tenistka nechává říkat, se dohodla se Sestini Hlaváčkovou na spolupráci na konci minulé sezony a společně odehrály prozatím čtyři turnaje. Na kýžený úspěch ale nedosáhly a maximem je pro ně finále ze Sydney a čtvrtfinále z Australian Open.

„Rozhodnutí učinila Latisha a mně nezbývá než jej respektovat,“ cituje Hlaváčkovou ČTK. „Nedokáže se adaptovat na novou pozici na bekhendu, na kterou si od začátku naší spolupráce musí zvykat.“

Podle Hlaváčkové však nejsou důvodem pouze tenisové záležitosti. „Osobně si myslím, že jsme si mohly dopřát více času, ale její rozhodnutí, ve kterém jistě nemalou roli sehrály i rodinné vazby, respektuji,“ dodala Češka.

Andrea Sestini Hlaváčková by v nejbližší době měla oznámit jméno už čtvrté partnerky od začátku minulého roku. Po rozchodu s Pcheng a úspěšné spolupráci s Maďarkou Timeou Babosovou, s níž vyhrála Turnaj mistryň, se pokus o souhru s Čchan nevydařil.