Strýcová v Dubaji na rozjetou Kerberovou nestačila, uhrála jen tři gemy

- Petr Sumbal

Hodně těžký los vyfasovala hned na úvod turnaje v Dubaji Barbora Strýcová, v prvním kole se jí postavila do cesty světová devítka Angelique Kerberová, hrající letos ve skvělé formě. Zápas se bohužel stal rychlou záležitostí německé tenistky, která vyhrála 6:2, 6:1.

Zápas přitom začal pro Barboru Strýcovou nadějně. Hned v prvním gemu celého utkání Kerberové sebrala servis a zdálo se, že by mohla favorizovanou Němku minimálně potrápit. Jenže nestalo se, Kerberová se ze slabšího začátku rychle otřepala a hned v následující hře si vzala své podání zpátky.

A pak už na kurtu diktovala hru právě bývalá světová jednička. Vyhrála také další tři hry a rázem to byla ona, která měla náskok jednoho brejku k dobru. Strýcové se sice ještě podařilo rozjezd houževnaté Němky zbrzdit snížením na 2:4, ale smazat ztrátu už nedokázala.

Kerberová vůbec nedala české tenistce naději na obrat první sady. Nejprve si lehce udržela své podání a set pak uzavřela při podání Strýcové.

Druhý set pokračoval v nastoleném rytmu. Kerberová hrála jako utržená ze řetězu, Strýcová nedokázala v strojovém tenisu své soupeřky najít mezírky a sama často chybovala. České tenistce se nepovedl klíčový začátek druhé sady, což ještě posílilo už tak značné sebevědomí semifinalistky nedávného Australian Open.

Hned ve druhé hře druhé sady Kerberová totiž využila brejkbol a získala důležitý náskok 3:0. Až poté se na výsledkovou tabuli ve druhém setu zapsala také Strýcová, ale bylo jasné, že pokud se chce v utkání udržet, bude muset sebrat Kerberové podání.

To se však současné české trojce nepodařilo. Němka hrála dobře v obraně a zároveň tu a tam vytáhla fantastický vítězný úder z forhendu či bekhendu. Jediným úspěchem druhého setu bylo pro Barboru Strýcovou to, že se vyhnula kanáru. Na to, aby dnes německou tenistku zastavila, jednoduše neměla síly.