Nejdřív nervy v šatně, pak koncert na dvorci. Solidní výkon, hodnotila Strýcová

- Jiří Vachtl

Český tým se po sobotních dvouhrách ujal nad Švýcarskem vedení 2:0. Druhý český bod zajistila Barbora Strýcová, která před domácím publikem jasně přehrála Belindu Bencicovou. Ani po přesvědčivé výhře však nebyla se svou hrou naplno spokojená. „Bylo to ode mě solidní. Nemusím hrát pořád perfektně, někdy jde vyhrát i s ošklivým tenisem,“ prohlásila.

Před samotným utkáním si Barbora Strýcová vytrpěla své. V české šatně totiž držela palce Petře Kvitové, která sváděla dramatickou bitvu s Viktorijí Golubicovou. „Koukala jsem jen tak po očku, protože z lavičky to jsou ještě větší nervy, než má hráč na kurtu,“ vysvětlovala. „Nebylo to nic příjemného.“

Kvitová nakonec první bod vybojovala a Strýcová přiznala, že si pořádně oddychla. „Moc se mi ulevilo. Byla jsem hrozně ráda, že ten první bod vyhrála,“ vzpomínala. Na zelený dvorec v O2 areně tak už nastupovala klidná. „Když Petra vyhrála, tlak ze mě spadl,“ řekla.

Na mírně favorizovanou Bencicovou pak vletěla ve velkém stylu. Hned v první hře vzala soupeřce servis a brejk vzápětí potvrdila. V solidním výkonu pak pokračovala v takřka celém utkání, které nakonec vyhrála překvapivě hladce 6:2, 6:4. „Odehrála jsem dobrý zápas. Soustředila jsem se na svou hru a na to, co jsme si před duelem řekli. A to jsem dodržela,“ prohlásila po utkání.

Na svojí hře však přesto našla pár nedostatků. „Nemusím hrát pořád perfektně, někdy jde vyhrát i s ošklivým tenisem,“ pravila s úsměvem.

Sama pak přiznala, že očekávala o něco vyrovnanější duel. „Byla jsem připravená na těžký zápas, protože Belinda je výborná hráčka. Byla v nejlepší desítce a momentálně má vynikající formu,“ řekla. Česká tenistka viděla klíč utkání v dobře stanovené a dodržené taktice. „Nedovolila jsem jí hrát její hru. Bylo důležité vrátit každý balon, aby se víc nadřela a pak začala dělat víc chyb,“ měla Strýcová jasno.