Mise Dallas splněna! Nišikori vybojoval první titul po návratu

- Jan Havlovic

Kei Nišikori je zpět na vítězné vlně! Osmadvacetiletý japonský tenista se vrátil na kurty po vleklý zdravotních problémech a ovládl challenger v Dallasu. V nedělním finále si poradil s Američanem McDonaldem, kterého porazil ve dvou setech. Nejdůležitější zprávou pro japonského tenistu je, že jeho zápěstí zvládá zápasovou zátěž. „Jsem rád, že jsem tenhle týden zvládl,“ hodnotil Nišikori.

Na challengeru v Newport Beach se Nišikori rozehříval po dlouhé pauze, ale v Dallasu už se rozjel naplno! Výsledek? Šestý titul z challengeru, první od roku 2010. Japonská jednička dala zapomenout na výpadek z turnaje v Kalifornii a v Dallasu ztratila při cestě za turnajovým vavřínem jediný set.

V nedělním finále si osmadvacetiletý tenista poradil s o šest let mladším Američanem Mackenzie MacDonaldem, kterého porazil za 81 minut po setech 6:1, 6:4. „Byl to můj nejlepší zápas na turnaji,“ řekl Nišikori po zisku titulu.

Nejdůležitější zprávou pro japonského bojovníka je, že jeho pravé zápěstí zvládá zápasovou zátěž. „Zdraví drží,“ pochvaluje si Nišikori, kterého minulou sezonu trápily právě bolesti pravého zápěstí. Kvůli tomu musel Japonec vynechat velkou část sezony.

Nyní je však finalista US Open z roku 2014 zpět a hladový po úspěších. Po dvou challengerech se nyní Nišikori chystá znovu mezi elitu – představí se na turnajích ATP v New Yorku a Acapulcu. „Tenhle týdne mi dodal hodně sebedůvěry,“ dodala japonská jednička závěrem.