Wimbledonská šampionka Bartoliová se potýká s vážnými zdravotními problémy

- Petr Šístek

Před třemi lety zaznamenala tehdy osmadvacetiletá francouzská tenistka největší úspěch kariéry, když překvapivě ovládla třetí grandslam sezony. Stejně překvapivě o šest týdnů po porážce v 1. kole turnaje v Cincinnati ukončila kariéru. Nyní ale svádí s neznámým virem o poznání těžší boj, než jaký kdy svedla na tenisových dvorcích.

Marion Bartoliová se o svém osudu rozpovídala ve čtvrteční ranní show televizní stanice ITV. Bývalá tenistka, jež po konci kariéry výrazně zhubla, a mezi fanoušky bylo dokonce spekulováno o její možné anorexii, uvedla, že trpí neznámým virem. Tím se měla dle svých slov nakazit na přelomu ledna a února, kdy se během přeletu z Austrálie do USA účastnila charitativní akce v Indii.

Záhadný virus způsobuje, že její tělo odmítá drtivou většinu potravin a poslední měsíce tak přežívá pouze na salátových listech a okurkách bez slupky. Tím její problémy ale nekončí. „Moje tělo odmítá čím dál tím více věcí. Cokoliv od potravin po elektroniku. Na mobilním telefonu musím psát v rukavicích, nemohu nosit šperky, protože na ně má pokožka špatně reaguje. Můj život je noční můrou, kterou bych nikomu nepřála. Dokonce se musím umývat v minerální vodě," popisuje své strasti Bartoliová.

Příští týden by měla nastoupit na specializovanou kliniku, jelikož se její problémy nadále zhoršují a těžce zkoušená Bartoliová se netají tím, že se bojí o svůj život. „Ano, samozřejmě, že se bojím. Mé srdce se možná zastaví, je velmi těžké tímto vším přecházet," odpověděla. Nezbývá tak než věřit, že se lékařům podaří najít způsob, jak grandslamové šampionce pomoci.