Mince šampiona! Federera vyznamenal uznávaný švýcarský deník

- Jan Havlovic

Na Rogera Federera se hrne po zisku dvacátého grandslamového titulu chvála ze všech stran! Přidal se také uznávaný švýcarský deník Blick, který umístil na titulní stránku pondělního vydání minci v hodnotě 20 rappenů, na které je vyobrazena podobizna právě legendárního tenisty pocházejícího z Basileje. Právě dvacítka symbolizuje počet grandslamových titulů, které Federer během své kariéry získal. Za stejnou cenu se také prodávalo pondělní vydání tohoto deníku.

Legendární, fenomenální, jedinečný. Na Federera se po nedělním finále Australian Open snášela chvála ze všech stran. Švýcarský tenista vybojoval v Melbourne již svůj dvacátý grandslamový titul a stal se vůbec prvním tenistou historie, který se na magickou dvacítku získaných trofejí dokázal dostat.

Zajímavou formu pogratulování svému národnímu hrdinovi zvolil švýcarský deník Blick. Na hlavní stránku pondělního vydání umístili editoři minci s hodnotou dvaceti rappenů, která symbolizuje získaný počet grandslamových trofejí švýcarského tenisty. Na minci je navíc vyobrazena podobizna šestatřicetiletého Federera. „Roger je ikonou už opravdu dlouho,“ říká Felix Bingesser, sportovní editor deníku Blick.

Pondělní výtisk tohoto deníku stál navíc čtenářů právě již zmiňovaných 20 rappenů, původně stojí 2,50 franků. „Touto symbolickou cenou chceme společně oslavit tento historický úspěch pro celé Švýcarsko,“ dodal Bingesser.

Samotný Federer se vrátil do své vlasti až v úterý. Na letišti v Klotenu, kam přiletěl z dalekého Meblourne, čekaly na legendárního tenistu zástupy jeho fanoušků a podporovatelů.