Halepová nezvládla vysoké teploty! Po finále strávila noc v nemocnici

- Jan Havlovic

Ne každému tenistovi extrémně vysoké teploty v Melbourne svědčí. Své by o tom nyní mohla vyprávět Simona Halepová. Rumunka byla totiž po finálovém duelu dle informací ESPN hospitalizovaná v nemocnici kvůli dehydrataci. Halepová strávila na nemocničním lůžku něco málo přes čtyři hodiny a v ranní hodinách byla propuštěná.

Extrémně vysoké teploty v Melbourne dokáží s lidským organismem pořádně zamávat. Obzvlášť pokud se k tomu přidá fakt, že strávíte na rozpáleném kurtu Rod Laver Arény bezmála tři hodiny tuhého boje. Právě to se vymstilo Simoně Halepové, která prohrála souboj o premiérovou grandslamovou trofej s Caroline Wozniackou v třísetové bitvě. 

O pár hodin později se na světové jedničce podepsal náročný program posledních dní. Podle zpráv stanice ESPN byla rumunská tenistka hospitalizovaná v nemocnici v Melbourne. Důvodem byla dehydratace organismu. Halepová byla hospitalizována na čtyři hodiny a poté byla v ranních hodinách lékaři propuštěna.

Na tuto skutečnost zareagovali i pořadatelé Australian Open, kteří při nedělních finálových zápasech mužské dvouhry a smíšené čtyřhry raději zatáhli střechu Rod Laver Areny. Díky tomu mohou optimalizovat teplotu, která bude pro tenisty i diváky snesitelnější.