FOTO: To je síla! Podívejte se, kvůli čemu Čong nedohrál zápas s Federerem

- Filip Lefenda

Úchvatná grandslamová jízda talentovaného Hjona Čonga skončila po skreči v semifinále. Diagnóza? Puchýř pod puchýřem puchýře. Jednadvacetiletý Korejec po utkání umístil na Instagram fotku svého chodidla a nabídl tak veřejnosti nehezký pohled...

„Sešlo se více věcí, udělal jsem správnou věc. Pokud nejste schopen hrát váš nejlepší tenis, není to příjemné ani pro diváky. Jsem ale šťastný, že jsem se dostal až do semifinále. Příště chci být ještě silnější,“ komentoval Čong na tiskové konferenci své odstoupení z utkání proti Federerovi. To přišlo za stavu 2:5 ve druhém setu, v tom prvním uhrál Korejec jen jediný gem.

„Hrozně to bolí, nemůžu vůbec chodit,“ pokračoval Čong, jenž posléze na svůj instagramový účet nahrál fotku bolavého chodidla. Pohled je to opravdu nepříjemný.

Klasické puchýře? Kdeže. Představte si puchýř pod puchýřem dalšího puchýře. A když k tomu všemu dojde ještě ke stržení kůže, pořádný malér je na světě. Čongovi údajně k utlumení bolestí nepomohly ani injekce.

„O tom, že bych k semifinále nenastoupil, jsem ráno vůbec nepřemýšlel. Chtěl jsem hrát, bohužel jsem duel nedokončil. Nešlo to,“ litoval 58. hráč světa, jenž si po turnaji v žebříčku polepší. Čong však nezapomněl vyseknout poklonu ani svému švýcarskému soupeři.

„Roger hrál skvěle, a to od základní čáry, na síti – prostě kdekoliv. Já se snažil soustředit, s mou nohou to ale nešlo,“ pokračoval v hodnocení pátečního utkání Čong. „Hrát proti Rogerovi semifinále grandslamu je hrozná pocta. Hodně jsem si z utkání vzal, hrál opravdu dobře. Věřím, že v budoucnu odehrajeme zápasů více,“ těší se již nyní na další případnou konfrontaci.

Navzdory trpkému konci odjíždí Asiat z Melbourne s pozitivními pocity. „Naučil jsem se být trpělivější. Potkal jsem na turnaji spoustu dobrých soupeřů. Dokáži si proti nim duely nyní více užívat a stále se zlepšovat,“ radoval se, že již na kurtech dokáže oplývat o poznání větším sebevědomím, než tomu bývalo dříve.

„V Koreji jsem dosáhl nejvyššího umístění v žebříčku a vybojoval nejlepší grandslamové umístění,“ splnil si dva body ze svého seznamu cílů. „Tím dalším je dokončit sezónu bez zranění,“ má i vzhledem k současným patáliím s chodidlem jasno Hjon Čong.