Vyrovnal Navrátilovou, teď legendární Federer útočí na další rekord!

- Jan Havlovic

Hrající legenda – to je Roger Federer! Nestárnoucí švýcarský tenista se letos účastní svého osmnáctého Wimbledonu ve své kariéře, opět je mezi poslední osmičkou na turnaji a živí naději na svůj rekordní osmý turnajový vavřín ve slavném All England Clubu. Dnes je však ve hře další úctyhodný rekord...

Rodák z Basileje je považován za jednoho z nejlepší tenistů historie, což potvrzuje i na letošním Wimbledonu. Ve svých třicetičtyřech letech dokráčel již do čtvrtfinále, navíc jako jediný z poslední osmičky hráčů zatím neztratil ani jeden set! "FedEx" se dnes představí ve svém čtrnáctém čtrvrtfinálovém duelu na nejslavnějším turnaji světa. „Myslím, že to jednoho dne bude krásný pohled, až se podívám, kolikrát jsem zde hrál čtvrtfinále,“ uvedl švýcarský tenista na tiskové konferenci po úspěšném osmifinálovém zápase proti Američanu Johnsonovi.

Právě vítězstvím nad americkým tenistou Federer vyrovnal rekord Martiny Navrátilové v počtu vítězství na turnajích velké čtyřky. Aktuálně mají oba legendární tenisté na kontě 306 úspěšných klání! „Pravděpodobně to bude něco, z čehož budu mít velkou radost, pokud daného rekordu dosáhnu,“ svěřil se "švýcarský Maestro" přítomným novinářům. Právě při středečním čtvrtfinále proti Marinu Čilićovi bude mít Federer možnost Navrátilovou překonat.

S chorvatským tenistou má Federer pozitivní bilanci 5-1, avšak v posledním vzájemném zápase se radoval právě Čilić, který v roce 2014 vyřadil bývalou světovou jedničku v semifinále US Open. „Je velmi agresivní, bude to těžký soupeř. V posledních dvou letech hodně zapracoval na svém servisu, což by mu pomohl pomoci i v dnešním duelu,“ hodnotil držitel sedmi wimbledonských triufmů hru svého čtvrtfinálového soupeře.

Na závěr tiskové konference se Federer rozpovídal o svých nadcházejících tenisových cílech. „Doufám, že ještě jednou vyhraji Wimbledon,“ uvedl legendární Švýcar. A mé životní plány? „O tom si budu muset promluvit se svou manželkou,“ uzavřel rodák z Basileje tiskovou konferenci.