Nišikori je zpět! Radost z návratu mu zkazila prohra s hráčem z třetí stovky

- Jan Havlovic

Kei Nišikori se po bezmála půl roce opět představil v soutěžním zápase! Bývalá světová čtyřka překonala vleklé problémy s pravým zápěstím a představila se na turnaji v Newport Beach. Návrat japonské jedničky však neproběhl ideálně. Nišikori v třísetové bitvě nestačil na hráče z třetí světové stovky – Američana Dennise Novikova.

Loňskou sezonu ukončil Nišikori hned po turnaji v Montrealu, kde vypadl v prvním kole. Důvodem předčasného ukončení sezony byly problémy s pravým zápěstím, které si osmadvacetiletý tenista přivodil při tréninku v Cincinnati. „Při jednom z jeho servisů ucítil Kei prasknutí v zápěstí,“ řekl tehdy Nišikoriho manažer. (více ZDE)

Japonská tenisová jednička musela přežít několik nepříjemných týdnů, při kterých měla zápěstí v sádře. Poté se dal Nišikori zpět do tréninku! Návrat na těžce vydobyté pozice však bude v případě finalisty US Open z roku 2014 ještě chvilku trvat...

Pozitivní zprávou pro vítěze jedenácti turnajů je vůbec samotný návrat do turnajového koloběhu. „Zápěstí drželo,“ těšilo Japonce. S výsledkem už však Nišikori tolik spokojený nebyl. Ve svém úvodním duelu nové sezony nestačil na Američana Dennise Novikova, aktuálně 238. hráč světového žebříčku, kterému tenista ze země vycházejícího slunce podlehl po setech 3:6, 6:3, 4:6.

„Potřebuji více času a také více zápasů. Sice jsem prohrál, ale myslím, že tam bylo několik pozitivních věcí. Musím nadále pracovat a doufám, že to bude jen a jen lepší,“ hodnotil Nišikori svůj premiérový zápas v nové sezoně. 

I přes porážku se japonský tenista po utkání zachoval jako pravý profesionál. Dav fanoušků, kteří za ním příšli, neodmítl. Ba naopak, každému se ochotně podepsal. Další zastávkou bývalé světové čtyřky bude challenger v Dallasu, který je na programu příští týden.