Divoká oslava synova postupu! Sandgrenova matka skončila v nemocnici

- Jan Vojkůvka

Úspěch svého syna je potřeba pořádně oslavit. V americkém Tennessee se však taková oslava málem změnila v tragédii. Lia Sandgrenová, jejíž syn na probíhajícím Australian Open šokoval v pondělí Rakušana Dominica Thiema, si při bouřlivém oslavování zlomila žebro a skončila v nemocnici.

Životní úspěch Tennyse Sandgrena, jenž vybojoval postup do svého premiérového grandslamového čtvrtfinále, jeho maminka sledovala doma v Tennessee, kde po proměněném mečbolu údajně začala radostně skákat, neudržela rovnováhu a tvrdě narazila do kulečníkového stolu.

„Naštěstí nemá otřes mozku, možná jen malý,“ s odstupem řekl šestadvacetiletý tenista, kterého zpráva z domova pořádně vystrašila. „Zlomila si žebro,“ dodal.

Podle Sandgrena je na vině především prostředí, ve kterém jeho rodina a nejbližší fanoušci sledují jeho zápasy. „Jdou do sklepa, pustí zápas na projektoru na zeď. A je tam i kulečníkový stůl. Po mé výhře tam skákali jako šílení, oslavovali. A máma spadla na kulečníkový stůl a zlomila si žebro,“ zasmál se Sandgren.

Pro čtvrtfinálový zápas, ve kterém si Američan zahraje ve středu proti Korejci Hjonu Čongovi, bude mít jeho maminka naordinován klidový režim. Dokáže se ale udržet, pokud by její syn postoupil senzačně do semifinále?