Taneček s Beth? Tenhle moment miluji, vzpomíná Šafářová

- Jan Havlovic

Vzpomínáte na slavný taneček Lucie Šafářové s Bethanií Mattekovou-Sandsovou? Záběry z jejich taneční kreace obletěly doslova celý svět a video se stalo hitem internetu. „Moc dobře si na to vzpomínám. To je má oblíbená vzpomínka,“ rozplývá se Lucie Šafářová.

Populární Team Bucie si podmanil Australian Open již celkově dvakrát. Nejprve triumfoval v roce 2015 a podobný počin zopakoval česko-americký pár i o dva roky později. „Každé finále grandslamu je hodně o emocích. Je také velký rozdíl být první, nebo druhý,“ vysvětluje Šafářová v krátkém videu, kde ji zpovídá řidička během krátké jízdě po Melbourne.

„Miluji tenhle moment,“ přiznává pětinásobná grandslamová šampionka při pohledu na video z oslav titulu. „Před finále jsme si říkaly, že tu naší taneční kreaci uděláme. Těsně před tím jsme ale byly opravdu hodně nervózní,“ vzpomíná Šafářová na grandslamové finále, ve kterém s  Mattekovou-Sandsovou porazily pár Hlaváčková, Pcheng ve třech setech.

Po gejzíru radosti přišel na řadu již zmiňovaný oslavný taneček. Nervozita opadla a holky to rozbalily ve velkém stylu! „Bály jsme se, aby to vyšlo, ale myslím, že se nám to nakonec povedlo,“ hodnotí česká deblistka taneční kreaci.

Na podobné kousky si budeme muset od Bucie ještě chvilku počkat. Matteková-Sandsová totiž stále není po operaci kolene stoprocentně fit, a tak Lucie Šafářová zatím nastupuje po boku Barbory Strýcové.