VIDEO: Vtípky, zatopená kuchyň a káva. Šafářová a Steckley = znovu dvojka k pohledání

- Johan Čáp

Kafčo, to je moje! Lucie Šafářová potvrdila svoje zalíbení v tomto hořkém nápoji a nenechala si jej ujít ani v australské verzi. Právě v Melbourne a Sydney zatím pokračuje se svým koučem Robem Steckleym obnovenou spolupráci, která je znovu plná vtípků a zábavy. Vše zmíněné jen dosyta ukázala jedna vytopená kuchyňská skříňka.

S tím, že opětovné spojení Lucie Šafářové a kanadského kouče Roba Steckleyho, není krok do neznáma, se de facto počítalo. Z videoblogu, který pětinásobná grandslamová deblová šampionka natočila ve spolupráci s americkou televizí Tennis Channel, ovšem vypadá zákulisí této sehrané dvojky jako dokonalá idylka. Vtípky, pohoda, naprosto uvolněná atmosféra.

„Pokusím se vrátit do elitní desítky v singlu!“ nastiňuje Šafářová na palubě letu z Prahy do Sydney své plány na tuto sezónu. Meta je to vysoká, pokud však vše funguje tak perfektně a uvolněně, jak je vidět na vlogu Šafářové, cíl by to neměl být nijak přehaný. Jen vzpomeňme na jízdu stejné hráčky pod stejným trenérem na kurtech Rolanda Garosse  v roce 2015. Tehdy české tenistce pohoda a chemie v realizačním týmu výrazně napomohla až k postupu do finále.

Šafářová nicméně ukázala fanouškům i mnohem více ze zákulisí přípravy na Australian Open. Jako poslední test formy po takřka tříměsíční pauze na okruhu zvolila turnaj v Sydney, kde kromě tenisových povinností zvládla i kulturní vložku. Navštívila totiž tradiční místa australské metropole jako nejslavnější symbol města, tedy Opera House, nebo australské Muzeum moderního umění.

Unikátní pohled pod pokličku přípravy jedné ze světových hráček ukázal v plné „nahotě“ i její velkou vášeň. „Dostala jsem fantastické dárky k Vánocům, jako třeba tento hrneček. Do Austrálie si ho na sto procent zabalím,“ otevřela svůj vlog hráčka, jež se netají touhou po otevření vlastní kavárny v době, kdy skončí její aktivní kariéra v bílém sportu. Kávu ochutnala i v jedné z nejexkluzivnějších kafeterií v Sydney.

Šafářová prozatím v této sezóně potvrzuje velkou motivaci. V singlu ji na prvním grandslamu sezóny nakonec vyřadila až její krajanka Karolína Plíšková, s níž svedla velkou bitvu, která patřila mezi hlavní taháky hracího dne. Ve čtyřhře naopak její jízda i nadále pokračuje, s parťačkou Barborou Strýcovou už jsou osmifinále. Kdo ví, třeba právě australská káva bude klíčem k jejímu dalšímu deblovému titulu.