Zavři hubu, napomenul Kyrgios jednoho z diváků. Po varování se pohádal s rozhodčím

- Jan Vojkůvka

Lepší vstup do grandslamového turnaje si Nick Kyrgios ani nemohl přát. Před domácím publikem si pohrál s Brazilcem Rogeriem Dutrou-Silvou, jehož za 87 minut přehrál 6:1, 6:2, 6:4. Nebyl by to ale Kyrgios, kdyby se ze zápasu přeci jen neodcházel s černou kaňkou.

Kyrgios vstoupil do zápasu bez bázně a hany a velmi rychle se ujal vedení 4:1. V šestém gemu při podání se mu ale nelíbila hlučnost jednoho z přítomných diváků a klidným hlasem mu řekl: „Zavři hubu, brácho.“

Umpirový rozhodčí okamžitě reagoval udělil Kyrgiosovi varování, což se ale australskému tenistovi zdaleka nelíbilo a následně během přestávky mezi gemy se dostal do hádky s rozhodčím.

„Vše, co jsi měl udělat, bylo říct: 'Prosím, buďte zticha, když hráč servíruje,“ vyčítal mu Kyrgios. „Kdybys to udělal jako první, tak by to on podruhé neudělal. Mám právdu? Mám pravdu?“ dožadoval se Australan odpovědi a připomněl, že to nebylo poprvé, kdy mu jeden z diváků hučel do servisu.

„Tím si nejsem jistý,“ odpověděl rozhodčí, který také upozornil, že nemůže „skákat“ do výměn vždy, když někdo něco v hledišti řekne.

Kyrgiose nakonec menší neshody na dvorci nerozhodily a po hladkém postupu se už může chystat na Srba Viktora Troickiho, s nímž se utká v kole druhém.