VIDEO: Vřelé objetí Nadala s Estrellou

- Radek Štohl

Sportovní duch z tenisových dvorců ještě nezmizel. Přesvědčit se o tom mohli diváci v první den letošního Australian Open, kde proti sobě nastoupili Rafael Nadal a Victor Estrella Burgos. Rodák z Dominikánské republiky sice proti favoritovi uhrál jen tři gemy, po skončení duelu se ovšem s protihráčem přátelsky objali.

Nadal loni v Melbourne došel až do finále, kde v památném zápase nestačil v pěti setech na Rogera Feredera. Letos vstoupil do turnaje hned úvodní den a los mu do cesty přisoudil Victora Estrellu Burgose. Aktuální světová jednička neměla se soupeřem problémy, když vyhrála třikrát 6:1.

Po konci utkání došlo na tradiční podání rukou, které se však protáhlo v dlouhé a respektující objetí od obou tenistů. „Znám se s ním dobře," prohlásil Nadal na tiskové konferenci.

„Před několika lety jsme spolu sehráli parádní exhibici v Portoriku. Je to můj dobrý kamarád a skvělý člověk, který má za sebou ohromující kariéru. Všichni ho na okruhu mají rádi. Byl jsem šťastný, že jsem měl šanci si proti němu zahrát," vyjádřil se Nadal na adresu sedmatřicetiletého soupeře.

V úterý bude mít španělský hráč volno, ve středu se v utkání o třetí kolo utká s Leonardem Mayerem, proti argentinskému tenistovi vyhrál všechna předchozí čtyři střetnutí.