Po letech končí spojení Peschkeové s Grönefeldovou! Češka si našla novou parťačku v mladé Američance

- Jan Vojkůvka

I zdánlivě to nejpevnější spojení se může jednou dočkat svého konce. Květa Peschkeová nastupovala společně s Němkou Annou-Lenou Grönefeldovou na kurty s menšími přestávkami od roku 2012 a v posledních dvou letech hrála už pouze s touto spoluhráčkou. Jenže na začátku nové sezony se vše mění a dvaačtyřicetiletá Češka si musela hledat novou partnerku.

„Obě už jsme delší dobu cítily, že potřebujeme změnu,“ řekla přímo v dějišti Australian Open pro Tenisový svět Květa Peschkeová. „Dosáhly jsme nejspíš svého stropu a každá k sobě potřebujeme mladší parťačku, která nám dodá motivaci,“ podotkla bývalá světová jednička.

Ta své hledání zaměřila především na dravé hráčku s velkými ambicemi a tu našla v Nicole Melicharové, brněnské rodačce, jež reprezentuje Spojené státy. „Jsem ráda, že jsme se na celý rok dohodly s Nikolou. Je to mladá holka, která má velké cíle a ví, co chce,“ řekla Peschkeová. „Dělali si z nás srandu, protože jí je 24 a mně 42, že jsem jako její věkový revers,“ smála se Češka.

Čtyriadvacetiletá Melicharová je sice o 18 let mladší než Peschkeová, ale ve čtyřhře patří do elitní čtyřicítky a Peschkeová věří, že spolu dosáhnou velkých výsledků. Dlouhodobým cílem je pak kvalifikace na Turnaj mistryň, kam se loni Peschkeová dostala ještě s Grönefeldovou, která v Melbourne bude hrát s Američankou Raquel Atawovou.

Společně s Grönefeldovou dosáhla Peschkeová na čtyři tituly. Ten poslední vybojovaly obě hráčky v minulé sezoně na antukovém turnaji J&T Banka Prague Open.