Favoritka pro Melbourne? Neporažená Kerberová ovládla turnaj v Sydney

- Jan Vojkůvka

Angelique Kerberová vzpomíná na chvíle, kdy ženskému tenisu vládla a její výkony ji dostaly až do čela žebříčku. Na začátku roku 2018 stále nepoznala příchuť porážky a s devíti výhrami v řadě slaví první titul od US Open 2016, když ve finále turnaje v Sydney porazila domácí Ashleigh Bartyovou dvakrát 6:4.

Kerberová dokázala získat první trofej na okruhu WTA po dlouhých 16 měsících a před začátkem úvodního grandslamu sezony, který vyhrála v roce 2016, prokazuje výtečnou formu. V Sydney se jí podařilo vyhrát v pořadí už devátý zápas od začátku sezony a jako neporažená tenistka si říká o pozici mezi favoritkami pro turnaj v Melbourne.

V Sydney své výkony doslova vyšperkovala a zatímco v prvních dvou kolech ji o set obraly Lucie Šafářová a Venus Williamsová, od čtvrtfinále prošla k titulu hladce a bez ztráty sady. Proti Bartyové navíc odvrátila pět ze šesti brejkbolů.

„Hrála jsem skvělý tenis a znovu se cítím skvěle. Je to úžasný pocit být zpět na takové úrovni,“ měla velkou radost bývalá světová jednička, jež získala celkově jedenáctý triumf kariéry.

Kde nastal zlom mezi Kerberovou v roce 2017 a Kerberovou v roce 2018? Jedním z důvodů zlepšené výkonnosti může být i změna v trenérském týmu. Německá hráčka totiž ukončila spolupráci s trenérem Torbenem Beltzem, který ji dovedl ke dvěma grandslamovým titulům, a angažovala Wima Fissettea, jenž loni trénoval Jo Kontaovou.

„Rok 2017 jsem nechala za sebou a už se k němu nechci vracet,“ řekla navíc Kerberová. „Měla jsem skvělou přípravu a tvrdě makám. Znovu se snažím hrát svou hru a užívám si každou chvilku na kurtu. Snažím se být agresivní jako v roce 2016,“ podotkla.

Už nyní je jasné, že s brzy třicetiletou Němkou budou muset soupeřky na Australian Open počítat. Forma šampionky z roku 2016 roste a řádku devíti výher v řadě bude chtít v Melbourne výrazně natáhnout.