Po postupu do čtvrtfinále konec! Muguruzaovou trápí bolesti stehna, ze Sydney se odhlásila

- Jan Vojkůvka

Světová trojka Garbine Muguruzaová prožívá hrůzný vstup do nové sezony. Po zdravotních problémech v Brisbane jí vlastní tělo vystavilo stopku i na turnaji v Sydney, kde sice postoupila do čtvrtfinále, ale do něho nenastoupí kvůli zranění stehna.

Španělská tenistka se s velkými potížemi potýkala už v Brisbane, kde v průběhu třetího setu utkání se Srbkou Kruničovou zkolabovala a zápas kvůli křečím nedohrála. Zdravotní trable ji neopustily ani v Sydney, kde kvůli bolestem ve stehnu raději po postupu do čtvrtfinále svou účast ukončila.

„Jsem zklamaná, ale mluvila jsem z doktory z WTA a svým týmem po utkání a po jejich doporučení jsem se rozhodla odhlásit z turnaje,“ řekla Muguruzaová na tiskové konferenci. „Cítil jsem bolest v přitahovači už od začátku, co jsem tu začala trénovat. Během zápasu to bolelo po celou dobu, ale chtěla jsem hrát.“

„Musím ale také myslet na to, že příští týden začíná grandslam,“ osvětlila Španělka. V utkání, v němž ji trápily bolesti stehna, Kiki Bertensovou porazila 6:3, 7:6(6). Z preventivních důvodů poté nakonec zvolila předčasný konec i na druhém turnaji sezony.