Co se to s ní děje? Od titulu na US Open nevyhrála Stephensová jediný zápas

- Petr Sumbal

Smutnou sérii natáhla prvním utkáním nové sezony Sloane Stephensová. Americká tenistka prohrála na turnaji v Sydney s Camilou Giorgiovou hladce 3:6, 0:6 a prodloužila svou šňůru proher už na sedm utkání. Od vítězství na US Open ještě nevyhrála.

Když Sloane Stephensová loni na podzim v překvapivém finálovém složení porazila Madison Keysovou a zvedla nad hlavu trofej z US Open, byla jí prorokována velká budoucnost a třeba někdy i post světové jedničky. Jenže místo toho, aby mladou Američanku největší triumf kariéry povzbudil, zdá se, že ji spíš psychicky zdeptal.

Jakoby Stephensová najednou nedokázala unést tíhu velkého očekávání, která na ni byla naložena. Sezonu 2017 dohrála šesti porážkami, z toho dvěma ve finále Fed Cupu proti Bělorusku. Kromě Sevastovové a Strýcové přitom narazila na hráčky z páté desítky a horší.

Následně si Stephensová naordinovala dvouměsíční pauzu bez tenisu, ale ani tohle pročištění hlavy jí očividně nepomohlo. Světová třináctka naopak předvedla na úvod nové sezony další velmi slabý výkon. V utkání prvního kola na turnaji v Sydney uhrála proti Italce Giorgiové, světové stovce, pouhé tři gemy - prohrála 3:6, 0:6.

Příštím turnajem už bude pro americkou tenistku Australian Open, po neúspěšné generálce se musí Stephensová zlepšit ve všech směrech, pokud nechce Melbourne opouštěn už po prvním zápase.