VIDEO: Zachránce Dimitrov. Jak pomohl zraněnému soupeři?

- Petr Sumbal

Grigor Dimitrov dnes dopoledne vybojoval na turnaji v Brisbane postup do semifinále a předvedl také jeden velice sympatický a sportovní skutek. Když jeho soupeř Kyle Edmund při jedné z výměn upadl a nemohl na se postavit na nohy, neváhal mu pomoci.

Stalo se to v rozhodujícím třetím setu dramatického čtvrtfinále za stavu 4:4 na gemy. Dimitrov zrovna podával a zahrál od základní čáry úder do protipohybu Edmunda. Ten špatně došlápl, skácel se na dvorec a bylo vidět, že trpí bolestí pravého lýtka.

Bulharský sympaťák ani vteřinu neváhal a okamžitě sprintoval ke svému soupeři, aby zjistil, jak na tom je. Edmunda ochotně postavil na nohy, zvedl ze země jeho raketu a pomohl mu dojít na jeho lavici. Až poté se britskému tenistovi dostala lékařská péče. Edmund se nakonec na kurt vrátil, ale oba zbývající gemy prohrál a turnaj pro něj skončil.

„Zdraví je stejně nakonec vždycky to nejdůležitější,“ řekla světová trojka po svém vítězstvím přímo na kurtu. „To co se Kyleovi stalo bylo hodně nešťastné. Vím jaký je to pocit, taky jsem ho už zažil. Takže doufám, že bude hlavně brzy zase v pořádku. V těch posledních dvou gemech bylo vidět, že na tom není dobře.“