Doping znovu na scéně! Bellucci si odpykává pětiměsíční trest

- Petr Sumbal

Brazilský antukový specialista Thomaz Bellucci se naposledy objevil na kurtech v srpnu na US Open, od té doby už nikde nestartoval. Nyní je příčina jeho absence jasná, Bellucci si odpykává pětiměsíční trest za doping.

Bellucci neprošel dopingovou zkouškou v červenci na turnaji ve švédském Bastadu, v těle mu byla nalezena nepovolená látka hydrochlorothiazid, která dokáže zakrýt jiné nedovolené látky v těle a běžně se používá na léčbu vysokého krevního tlaku.

Brazilský tenista však odmítá, že by se mu látka dostala do těla vědomě. „Nikdy bych nevěřil, že multivitamin vyrobený farmaceutickou firmou může obsahovat něco nedovoleného,“ řekl tenista. „Vždycky jsem respektoval pravidla,“ poukázal Bellucci na to, že to bylo jeho první provinění tohoto typu v kariéře.

K tomu také přihlédla Mezinárodní tenisová federace ITF, která dopingovému hříšníkovi udělila jen pětiměsíční trest, přičemž ten mohl mít délku až několik let. Nyní už Bellucci, který byl nejlépe na 21. místě na světě,  pomalu chystá návrat na okruh. Na kurty se po pěti měsících vrátí jako hráč druhé světové stovky, momentálně je na 112. místě.