Hopman Cup: Známe finalisty! Se Švýcary si o titul zahraje Německo

- Petr Sumbal

Hopmanův pohár už zná oba své letošní finalisty. Na včerejší suverénní postup do finále Švýcarů dnes navázali Němci, kteří ovládli skupinu A třemi vítězstvími. Nejprve Belgie porazila 3:0 na zápasy Kanadu a držela si naději na postup, následně ale Německo zvládlo až díky závěrečnému mixu porazit domácí Austrálii a vysloužilo si vstupenku do finále.

Jako první se utkali Belgičané s Kanadou. Ta už měla po dvou předchozích porážkách s Austrálií a Německem jistotu, že se do finále nepodívá, ale s Hopman Cupem se chtěla alespoň rozloučit vítězstvím. To se však Bouchardové s Pospisilem nepovedlo.

Nejprve se na kurtu představily ženy a Elise Mertensová porazila Eugenii Bouchardovou dvakrát 6:4. V mužském souboji pak přidal vítězný bod David Goffin, který zvítězil nad Vaskem Pospisilem po setech 6:2 a 6:4. Do závěrečné čtyřhry pak po boku Pospisila nastoupila místo Bouchardové Australanka Inglisová. Tento nově složený pár sice vyhrál, ale kvůli změně v sestavě stejně připadl i třetí bod Belgičanům.

Pokud chtěli Belgičané postoupit do finále, museli se spoléhat na to, že Austrálie porazí v závěrečném skupinovém střetnutí Německo. Úvod tohoto souboje tomu moc nenapovídal, protože Angelique Kerberová si poradila hladce 6:1 a 6:2 s domácí Dariou Gavrilovovou.

V souboji Alexandera Zvereva s Thanasisem Kokkinakisem byl favoritem německý tenista, případným vítězstvím mohl Německo posunout do finále. Jenže Zverev svou úlohu nezvládl, i přes zisk první sady nakonec prohrál 7:5, 6:7(4), 4:6.

Co se však nepovedlo Zverevovi samotnému, zvládl v závěrečné smíšené čtyřhře po boku Kerberové. Německý pár dokázal v dramatickém zápase porazit Australany 2:1 na sety, přičemž musel utkání otáčet. Po vítězství 1:4, 4:1, 4:3(3) vyhráli Němci skupinu A a ve finále si zahrají o titul se Švýcarskem.

Belgie – Kanada 3:0
Elise Mertensová – Eugenie Bouchardová 6:4, 6:4
David Goffin – Vasek Pospisil 6:2, 6:4
Mertensová, Goffin Inglisová, Pospisil 4:3(3), 3:4(2), 3:4(4)

Austrálie – Německo 1:2
Angelique Kerberová – Darioa Gavrilovová 6:1, 6:2
Alexander Zverev – Thanas Kokkinakis 7:5, 6:7(4), 4:6
Kerberová, Zverev – Gavrilovová, Kokkinakis 1:4, 4:1, 4:3(3)