Bára jede! V Aucklandu zvládla další třísetovou bitvu a je ve čtvrtfinále

- Jan Havlovic

Začátek letošní sezony zastihl Barboru Strýcovou ve velmi dobré formě. Jednatřicetiletá česká tenistka totiž zvládla na turnaji v novozélandském Aucklandu již druhý zápas. Švédku Larssonovou porazila po setech 6:1, 6:7(3) a 6:2 a podruhé v řadě postoupila na tomto podniku do čtvrtfinále.

Barbora Strýcová si formu ze závěru loňské sezony zjevně přenesla i do úvodu nového kalendářního roku. Na turnaji v dalekém Aucklandu totiž předvádí velmi dobré výkony a po dvou výhrách si zajistila místo ve čtvrtfinále!

V obou dosavadních duelech se však česká tenisová dvojka na postup pořádně nadřela. Nejprve musela zvládnout tříhodinovou bitvu s Italkou Erraniovou a v souboji se Švédkou Larssonovou strávila na centrálním dvorci bezmála dvě a půl hodiny.

Nasazená trojka si přitom mohla zajistit postup mezi nejlepší osmičku daleko dříve. Po skvěle zvládnutém úvodním setu, který Strýcová vyhrála 6:1, vedla česká hráčka ve druhé sadě již 5:2. Rozhodující okamžiky při vlastním servisu však nezvládla, a tak se šlo do tiebreaku. V něm si vedla lépe devětadvacetiletá Larssonová, která si vynutila rozhodující set.

Strýcovou prohraná druhá sada psychicky nevykolejila. Ba naopak, svůj výkon stupňovala. Nasazená trojka poté dokázala dvakrát prolomit podání soupeřky a zajistila si postup do čtvrtfinále. V Aucklandu postoupila mezi nejlepší osmičku již podruhé v řadě. V boji o účast v semifinále Strýcová vyzve Hsieh Su-Wei.