Svatba na centrálním kurtu! Radwaňská oddala v Aucklandu zamilovaný pár

- Filip Lefenda

Hodně netradiční zážitek má za sebou Agnieszka Radwaňská. Osmadvacetiletá Polka před svým vstupem do turnaje v novozélandském Aucklandu oddala přímo na centrálním dvorci zamilovaný pár!

Pětačtyřicetiletý Feleti Sofele a jeho o pět let starší žena Janine Thirlwallová si v dějišti konání podniku WTA ASB Classic řekli své ano. Na poněkud neobvyklou svatbu aspirovalo celkem pětadvacet přihlášených párů, štěstí se nakonec usmálo na zmíněnou dvojici.

Obřadu přihlíželo více než 120 rodin a přátel, přítomna pak byla ve speciální roli i wimbledonská finalistka z roku 2012 a někdejší světová dvojka Agnieszka Radwaňská. Právě polská tenistka obřad řídila.

„Byla to opravdu velká a vzrušující výzva. Ještě nikdy jsem nic takového v životě nedělala,“ smála se tenistka, která se v červenci provdala za svého trenéra a dlouholetého přítele Dawida Celta.

„Byla to opravdu zábava,“ hýřila štěstím spokojená nevěsta Janine. „Myslela jsem, že budu opravdu, ale opravdu nervózní, ale nakonec to byla fakt pecka,“ zářila po zážitku, který jí zůstane v hlavě do konce života.

Do turnaje v Aucklandu, který současná osmadvacátá hráčka světového pořadí před pěti lety vyhrála, vstoupila Polka třísetovým vítězstvím nad Haddadovou Maiaovou z Brazílie. O čtvrtfinále si Radwaňská zahraje ve středu s Američankou Townsendovou.