Perth šílí! Na Federerův trénink dorazily tisícovky fanoušků

- Tomáš Macák

Kam přijde, tam je na roztrhání. To je u Rogera Federera již stará známá pravda. Ta se potvrdila rovněž v australském Perthu, kde o víkendu začíná soutěž smíšených reprezentačních týmů s názvem Hopman Cup. Švýcar si šel v tamní aréně zatrénovat s domácím Australanem Kokkinakisem a čekalo na něj téměř šest tisíc fanoušků.

„Je to úžasné, jsem šťastný, že jsem zpět a také díky tomu, kolik přišlo lidí,“ rozplýval se Federer. 

Fanoušků bylo dohromady 5688 a přítomnost švýcarského hráče spolu s Thanasi Kokkinakisem si užívali plnými doušky už od momentu, kdy oba muži vkročili na kurt. Tenisové hvězdy se před takovým publikem rozhodně nemohly šetřit, a tak přepnuly do zápasového tempa, které dostalo Perth Arenu do varu. 

„Je lehce znepokojující, když vás pozoruje tolik lidí a vy při tom pracujete na svoji hře. Ale byla to zábava a nemohu se dočkat zápasů,“ dodal „FedEx“, pro kterého spolupráce s Kokkinakisem nebyla nic nového „Známe se velmi dobře. Trénovali jsme společně v Dubaji a mnoha dalších místech světa. Je to hvězda budoucnosti, jen musí zůstat zdravý a odehrát celou sezónu," poznamenala mašina na trofeje z Basileje na adresu Australana, jehož parťačkou pro Hopman Cup bude Darja Gavrilovová. 

To Federera v páru doplní, stejně jako loni, dvacetiletá Belinda Bencicová. Společně si už v dějišti turnaje stihli pořídit fotku. 

Devatenáctinásobný grandslamový šampion zahájí Hopman Cup v sobotu. V jeho skupině na něj čeká Američan Jack Sock, ruský tenista Karen Chačanov a Japonec Jūiči Sugita.