Plíšková na světovou jedničku nevyzrála, ve finále uhrála pět gemů

- Jan Vojkůvka

Exhibiční turnaj v Hua Hinu ovládla rumunská světová jednička Simona Halepová. Ve finále World Tennis Thailand Championship porazila českou tenistku Karolínu Plíškovou za 61 minut hry 6:2, 6:3.

Česká tenistka se po suverénním výkonu v semifinále proti úřadující šampionce French Open nedokázala popasovat s herním stylem Rumunky Simony Halepové. V duelu se světovou jedničkou si dokázala pouze čtyřikrát udržet podání a hned pětkrát o něj přišla.

Halepová vstoupila do utkání brejkem hned v prvním gemu a nastavila laťku utkání hodně vysoko. Plíšková sice ve čtvrté hře srovnala na 2:2, ale poté prohrála šest gemů v řadě a rázem prohrávala 2:6, 0:2. Následně se sice zvedla na servisu a dokázala si ho třikrát v řadě udržet, ale poté, co v osmém gemu nevyužila dva brejkboly, tak nezužitkovala na vlastním podání vedení 30:0 a Halepová se propracovala k prvnímu mečbolu, který proměnila po nevynucené chybě soupeřky.

Plíšková se tak v přípravě na novou sezonu dočkala nejen jednoho vítězství, ale musí překousnout i drtivou porážku. Exhibice v Thajsku se však nehrála o body do žebříčku, a i když nedělní zápas jí příliš nevyšel, v sobotním se prezentovala velmi dobrým výkonem a v Hua Hinu si v ostrém tempu vyzkoušela, na čem je potřeba před začátkem sezony ještě zapracovat.

Česká jednička zahájí nový ročník turnajem v Brisbane, kde obhajuje loňský titul.