Cibulková plánuje výrazné omezení turnajů. Už mi není dvacet, přiznává

- Jan Vojkůvka

Méně je někdy více. Tímto se hodlá v nadcházející sezoně řídit nejlepší slovenská tenistka Dominika Cibulková. Vítězka Turnaje mistryň z roku 2016 klesla v uplynulém ročníku na 26. místo světa a utrpěla zranění zápěstí, kvůli kterému musela předčasně ukončit sezonu. Náročný program tak hodlá v roce 2018 výrazně zredukovat.

„Plánuji, že si zahraje maximálně 18 turnajů,“ uvedla Cibulková v rozhovoru pro Sport360 během své předsezónní přípravy v Dubaji. „Minulý rok jsem absolvovala 23 nebo 24 turnajů, takže to pro mě bude hodně velký rozdíl a pokud se mi bude dařit, odehraji ještě méně. Tak 15 turnajů. Uvidíme, co rok 2018 přinese,“ podotkla Slovenka.

Vítězka osmi turnajů na okruhu WTA se k ráznému kroku odhodlala s přihlédnutím k uplynulé sezoně, kdy obhajovala hned čtyři tituly, ale honba za body jí nakonec žádný úspěch nepřinesla a nejlepším výsledkem bylo jedno finále v New Havenu. Cibulková věří, že s větším prostorem na odpočinek a trénink by se její výkony mohly jedině zlepšit.

„Hodně se toho změnilo. Už mi není dvacet. To jsem mohla trénovat jako kůň, jak říkáme na Slovensku, a všechno bylo v pohodě,“ podotkla rodačka z Bratislavy. „Teď si musím dávat mnohem větší pozor na své tělo, být více připravená a fit na každý další trénink a fyzicky i mentálně být v dobrém rozpoložení.“

„Začali jsme trénovat odlišně. Dáváme si pozor na příznaky mého těla, na trénincích kontrolujeme i tepovou frekvenci, takže odvádíme opravdu dobrou práci,“ dodala Cibulková.