Vandewegheová se těší na muže. Čím chce v Perthu zaskočit Federera?

- Filip Lefenda

Již za týden se v australském Perthu rozběhne jubilejní třicátý ročník oblíbeného Hopmanova poháru. Mezi osmi startujícími dvojicemi nebude tradičně chybět ani ta americká, kterou budou tvořit stejně jako před rokem Jack Sock a CoCo Vandewegheová. A právě šestadvacetiletá fedcupová vítězka má pro turnaj speciální motivaci.

Po vystoupeních s Japonskem a Ruskem uzavřou Američané dění ve skupině B soubojem se Švýcarskem v čele s hlavní hvězdou turnaje Rogerem Federerem. A Vandewegheová už na devatenáctinásobného grandslamového šampiona spřádá v hlavě plány. Ráda by jej pokořila nechytatelným servisem. „Myslím, že dát eso jakémukoliv chlapovi, je vždy důvod cítit se pyšná. Ale dát ho přímo Rogerovi, to by byla fakt pecka,“ prohlásila semifinalistka letošního US Open v rozhovoru pro The West.

Také na nadcházejícím grandslamu v Melbourne bude obhajovat semifinále, Hopmanův pohár ale na druhou kolej nestaví. Vandewegheová jej vnímá jako kvalitní přípravu. „Pokud se chcete na kurtech cítit sebejistě, musíte vyhrávat zápasy. Hrát a bojovat, tohle se nedá natrénovat,“ vysvětluje. „Vím, že v Perthu mám zaručeny minimálně tři singlová a tři deblová utkání proti skvělým soupeřům – grandslamovým vítězům nebo hráčům z elitní desítky,“ objasnila desátá hráčka žebříčku WTA, proč dala přednost Hopmanově poháru před klasickým turnajem.

„Máte možnost zahrát si na jednom kurtu smíšenou čtyřhru proti klukům, které moc nevídáte. Je to vždy velká legrace,“ jmenovala Vandewegheová další důvod. „Atmosféra v Perthu je vždy skvělá,“ dodala na závěr loňská finalistka. Spolu s krajanem Sockem tehdy v bitvě o titul podlehli francouzskému duu Kristina Mladenovicová, Richard Gasquet. Jak daleko se jedni z favoritů dostanou letos?

Hopmanův pohár startuje v Perthu 30. prosince, noví vítězové pak budou známi 6. ledna. Čeští zástupci letos na akci startovat nebudou.

Skupina A
Německo (Alexander Zverev, Angelique Kerberová)
Kanada (Vasek Pospisil, Eugenie Bouchardová)
Belgie (David Goffin, Elise Mertensová)
Austrálie (Thanasi Kokkinakis, Darja Gavrilovová)

Skupina B
Švýcarsko (Roger Federer, Belinda Bencicová)
USA (Jack Sock, CoCo Vandewegheová)
Rusko (Karen Chačanov, Anastasija Pavljučenkovová)
Japonsko (Jujči Sugita, Naomi Ósakaová)