Andy Roddick je zpět, mysleli si fanoušci. Bývalá světová jednička si z nich vystřelila

- Tomáš Macák

Kariéru profesionálního tenisty ukončil poměrně brzy. Teď především americkým fanouškům svitla naděje, že se na okruh ATP vrátí. Jednalo se ovšem jen o povedený vtip, který Andy Roddick použil ve spojitosti s tím, že Marion Bartoliová ohlásila po čtyřech letech bez profesionálního tenisu comeback.

Třiatřicetiletá Francouzka Bartoliová, která v kariéře vybojovala 8 singlových titulů, oznámila, že se chce v roce 2018 vrátit na tour. Po více než čtyřletém „důchodu“, který nastal po wimbledonském triumfu ze sezóny 2013, to pochopitelně ve světě vyvolalo velký ohlas.

Na tuto zprávu zareagovala mimo jiné také tenisová hvězda, která se profesionálně na dvorcích už rovněž nějakou dobu nepohybuje – Andy Roddick. „Dobrá, když se Marion Bartoliová rozhodla pro návrat, tak vám musím něco říct…,“ napsal pětatřicetiletý bývalý hráč na Twitter. V tu chvíli byli tenisoví příznivci u vytržení. „Šampion je zpět“ říkal si nejeden z nich.

Že se jednalo jen o vydařený žertík, bylo jasné o necelých deset minut později. „Hodně štěstí Marion,“ navázal Roddick na svůj předchozí „tweet“.

Američan ukončil svoji kariéru v den třicátých narozenin. Nejlepší moment jeho tenisového života nastal v roce 2003, kdy rodák z Omahy opanoval domácí US Open. Ještě tentýž rok se stal světovou jedničkou. Kromě triumfu z Flushing Meadows se ve sbírce muže, který dokázal vyslat servis rychlostí až 250 kilometrů za hodinu, nachází dalších 31 trofejí.