Návrat wimbledonské královny! Bartoliová naskočí v příštím roce opět do tenisového kolotoče

- Jan Havlovic

Další grandslamová vítězka hlásí svůj návrat na kurty! Francouzka Marion Bartoliová plánuje po více než čtyřech letech svůj comeback na profesionální tenisový okruh. Třiatřicetiletá wimbledonská šampionka by se na měla vrátit do akce na březnovém turnaji v Miami. „Bude to pro mě obrovská výzva. Doufám, že budu připravená,“ věří bývalá světová sedmička.

Nečekanou novinku oznámila třiatřicetiletá Baroliová na sociální síti. „Něco vám potřebuji říct – příští rok se vrací zpět na profesionální okruh,“ vyřkla francouzská hráčka hlavní zprávu hned na úvod. „Bude to pro mě velká výzva. Doufám, že budu na březnové Miami Open připravena,“ pokračovala bývalá světová sedmička.

Bartoliová ukončila svou kariéru před více než čtyřmi lety. Po fenomenálním vítězství ve Wimbledonu v roce 2013 odehrála ještě turnaje v Torontu a Cincinnati. Poté však ohlásila konec kariéry ze zdravotních důvodů.

Vítězku osmi turnajů na okruhu WTA trápil po konci kariéry neznámý virus, kvůli kterému za půl roku zhubla dvacet kilo. Francouzská bojovnice však zdravotní problémy dokázala překonat a nyní se těší na návrat na profesionální okruh.

„Těším se na domácí Roland Garros, na Fed Cup a pochopitelně na Wimbledon,“ připomněla Bartoliová turnaj, na kterém získala svůj jediný grandslamový titul.