Neporazitelná Bencicová! Švýcarka vyhrála popatnácté v řadě a slaví další titul

- Jan Vojkůvka

Návrat Belindy Bencicové na tenisový okruh nemohl být asi lepší. Švýcarská tenistka od svého comebacku po operaci zápěstí vyhrála od září už čtvrtý turnaj, z toho třetí v řadě. Dál tak pracuje na svém posunu žebříčkem, v němž přitom ještě před čtvrt rokem figurovala až ve čtvrté světové stovce.

Když v dubnu musela přerušit sezonu kvůli operaci zápěstí, prohlašovala, že se stihne vrátit ještě do konce roku. A nejen, že se ještě v roce 2017 vrátila. Belinda Bencicová vyhrála hned svůj první turnaj ITF v Petrohradu. Následovala dvě semifinále a čtvrtfinále na WTA v Linci.

A od té chvíle už Švýcarka jenom vítězí. Ovládla dva turnaje WTA 125k Series v Hua Hinu a Tchajpeji a po měsíční pauze ovládla bez ztráty setu i velký turnaj ITF v Dubaji. Patnáct zápasů, patnáct výher, tři tituly. A především návrat zpět do elitní stovky světa a jistota posunu na 74. příčku.

Její poslední představení v Dubaji skončilo už po prvním setu. Její soupeřka, Alja Tomljanovičová z Chorvatska, musela po prohrané úvodní sadě ze zápasu odstoupit kvůli zranění v oblasti třísel. Bencicová tak mohla s úsměvem pozvednout třetí titul v řadě.

„Není to ale zrovna způsob, jakým bych chtěla vyhrát,“ přiznala po finálovém vítězství. „Jsem smutná z toho, co se Alje stalo a doufám, že to nebude nic vážného a odstoupila preventivně,“ řekla směrem ke své soupeřce, jíž bolest v tříslech v utkání limitovala.

„Ale turnaj jsem vyhrála, takže jsem hodně šťastná. Zakončit rok vítězstvím je skvělé. Je to myslím vůbec poprvé, co jsem to dokázala,“ zářila Švýcarka.

Pro Bencicovou byla účast v Dubaji součástí přípravy na novou sezonu, kterou zahájí na Hopman Cupu po boku Rogera Federera už 30. prosince.