Del Potro porazil Kyrgiose, ten se mu klaněl. Jsi legenda, řekl bouřlivák

- Tomáš Macák

Australan Nick Kyrgios se ke konci sezóny snaží vylepšit pověst nevyzpytatelného muže. Ještě před Vánoci zamířil do jihoamerické Argentiny, kde sehrál charitativní utkání proti domácímu tenistovi Del Potrovi. Ten „hosta“ vyprovodil výhrou. Žádných neadekvátních poznámek se ale muž z Canberry nedopustil. Naopak. „Udělal toho pro tenis hodně. Je to opravdu dobrý chlap,“ vyjádřil se k argentinskému hráči Kyrgios.

Sezóny obou mužů se vyvíjeli odlišným směrem. Zatímco Juan Martin Del Potro ve druhé části roku konečně překonal své trable se zápěstím a mohl si tak naplno užívat tenisový život, který na podzim okořenil například o turnajové vítězství ve Stockholmu, Kyrgios ukončil putování po turnajích předčasně v Antverpách kvůli problémům s kyčlí.

Teď v závěru sezóny se cesty světové jedenáctky Del Potra a jeho kolegy z Austrálie, který je o deset pozic pod ním, střetly v našlapané hale Luna Park v hlavním městě Argentiny Buenos Aires.

Miláček publika vyhrál nad Kyrgiosem ve třech setech 6:4, 4:6 a 6:2. Ten si však charitativní akci užil porážce navzdory. „Už to je to nějaký čas, co jsem odehrál poslední zápas,“ připomněl dvaadvacetiletý tenista fakt, že se představil naposledy dva měsíce zpět v Belgii. „Být tady a hrát proti takovému skvělému hráči jako je Juan…byla to velká zábava a já se cítil dobře,“ uvedl Kyrgios pro web Tennisworld.

A v komplimentech na adresu vítěze US Open z roku 2009 pokračoval. „Je to legenda. Grandslamový šampion, který toho pro tenis udělal hodně. Pro mě je skvělé ho vidět po tolika zraněních zpět nahoře a má před sebou velký rok. Je to opravdu dobrý chlap,“ chválil držitel tří turnajových vítězství.

Jak jsme již tento týden napsali, australský hráč se nyní snaží pomáhat kde se dá. Založil si totiž vlastní nadaci, do které hodlá pumpovat finance z dalších exhibičních turnajů, na které se chystá. V lednu například odehraje exibici s názvem Fast 4 Tennis na domácí půdě v Sydney, kde se představí i Alexander Zverev nebo Grigor Dimitrov.

Ačkoliv letos Kyrgios na okruhu ATP nevybojoval ani jeden titul, sezóna hodná zapomenutí to rozhodně nebyla. To dokládá například finále z prestižních turnajů v Cincinnati a Pekingu nebo semifinále z Miami. „Byla to sranda. Hodně vzestupů, hodně pádů. „Ale myslím si, že to byl opravdu dobrý rok. Snad dokážu příští rok zůstat více nezraněný, abych mohl odehrát více turnajů,“ uzavřel Australan.