Útok na grandslamy? Bouřlivák Steckley se vrací k Šafářové

- Jan Havlovic

Lucie Šafářová oznámila na prahu nové sezony jednu zásadní novinku! Úspěšnou českou tenistku povede Kanaďan Rob Steckley, pod jehož vedením vybojovala Šafářová největší úspěchy své dosavadní kariéry. Sehraná dvojice bude v příštím roce útočit na úspěchy v deblu, ale také v singlu. „Myslím, že jsem na Austrálii připravená,“ hlásí Šafářová.

Z této sehrané dvojice sála harmonie a pohoda. Šafářová se Steckleym se bavili na kurtu i mimo něj, i z toho důvodu byli tak úspěšní. Pod vedením kanadského bouřliváka Šafářová prošla v roce 2015 až do finále Roland Garros. O rok později v září však přišel nečekný konec této úspěšné spolupráce. Citát „Dvakrát nevstoupíš do stejné řeky“ však v případě česko-kanadské dvojice neplatí. Lucie Šafářová totiž v pátek odpoledne oznámila, že novou sezonu odstartuje právě pod vedením sedmatřicetiletého Steckleyho.

„Do nové sezony se vracím zpět ke kanadskému kouči Robu Steckleymu a jak už je naším zvykem, připravili jsme si jedno startovní video,“ napsala česká tenistka na svůj oficiální facebookový profil. Na zmíněném videu, které je vedeno v komickém duchu, mapuje svou přípravu v zámoří. „Myslím, že jsem na Austrálii připravená,“ dodala Šafářová.

Třicetiletá brněnská patriotka vybojovala pod vedením Steckley největší úspěchy své dosavadní kariéry. Zahrála si finále Roland Garros, v deblu započala dominanci s Bethanií Mattekovou-Sandsovou a zahrála si i na Turnaji mistryň. Pomyslným vrcholem byl posun na životní páté místo v žebříčku WTA.

Po konci úspěšné spolupráci převzal Šafářovou Petr Pála. Český fedcupový kapitán však u úspěšné deblistky nevydržel dlouho a na jeho místo poté přišel František Čermák. Ani pod jeho vedením se však Šafářová nedokázala dostat zpět na vrchol. V letošní sezoně doprovázela akutální deblovou šestku na některých turnajích bývalá stolní tenistka Iveta Vacenovská. 

Nyní by úspěšná dvojice ráda podobné úspěchy zopakovala. Šafářovou trápilo v minulé sezoně zdraví, i tak se dokázala dostat do skvělé formy a nechybělo a jen málo ji chybělo, aby se dostala do čtvrtfinále US Open. Nyní je však stoprocentně fit a odhodlaná sbírat další úspěchy v deblu i v singlu. K tomu by ji měl dopomoci právě kanadský bouřlivák Steckley!