Další titul sympatické Američanky. Z vítězky US Open je bakalářka

- Filip Lefenda

Sloane Stehensová prožívá skvělý závěr roku. V září vyhrála poprvé v kariéře grandslamový US Open, minulý měsíc pak s týmem USA triumfovala ve Fed Cupu. Nyní zabodovala čtyřiadvacetiletá Američanka potřetí, když další titul přidala na poli akademickém.

Světová třináctka se kromě mnoha tenisových úspěchů nově pyšní i vysokoškolským diplomem, a to z oboru komunikačních studií na univerzitě v Indianě. Čerstvé bakalářce k němu dopomohl i podpůrný program WTA, který umožňuje sportovkyním studovat dálkově „online“, zatímco cestují po turnajích. Přihlášena je do něj aktuálně i dvacítka dalších tenistek.

Tento týden Stephensová svou „alma mater“ na východě Indiany navštívila, aby svůj titul v areálu univerzity náležitě oslavila. „Získání diplomu je jedním z vrcholů mého dosavadního života,“ prohlásila letošní šampionka z US Open. „Vzdělání bylo pro mě a mou rodinu vždy důležité. Mnoho členů rodiny jsou absolventy vysokých škol, proto jsem si stanovila tento cíl i já,“ prozradila vítězka pěti turnajů z okruhu WTA.

„Čas strávený v areálu školu jsem si užila,“ pokračovala. „Setkala jsem se s mnoha lidmi, kteří mi během studií pomohli a samozřejmě jsem dostala můj diplom,“ usmívala se dále v ohlasech pro web WTA. Na univerzitě se potkala s ředitelkou, profesory i studenty.

Čtyřiadvacetiletá Stephensová se tak zařadila po bok některých svých tenisových kolegyň, které vystudovaly právě na univerzitě ve východní Indianě. Titul zde získaly také krajanky Venus Williamsová s Irinou Falconiovou, ale i Ruska Alla Kudrjavcevová.