Fotbalový fanatik Thiem! Založil vlastní klub a pořádá charitativní utkání

- Jan Havlovic

Jedním z oblíbených sportů Dominica Thiema je kromě tenisu také fotbal. Světová pětka si díky tomuto sportu krátí pauzu mezi sezonami. Rakušan je do nejznámějšího sportu na světě tak zažraný, že s partou kamarádů založil amatérský klub 1.TFC Matzendorf. Nedávno jeho tým odehrál ve Slovinsku charitativní utkání proti výběru slovinských tenistů.

Život Dominica Thiema není pouze o tenisu. Jeho velkou vášní je také fotbal, kterému se aktivně věnuje. S partou kamarádů minulý rok založil vlastní fotbalový klub 1.TFC Matzendorf. V týmu hraje například Dennis Novak, známý rakouský tenista a další profesionální sportovci. 

Thiemovo amatérský klub sehrál již v září jeden přátelský duel proti slovinskému výběru složeného převážně z aktivní či bývalých slovinských tenistů. „Dennis Novak se bavil s jedním ze slovinských hráčů, který říkal, že udělali něco podobného jako my,“ vysvětluje Thiem, jak vznikla spolupráce se Slovinci. Výběr malé země ze středu Evropy reprezentuje například Aljaž Bedene, Blaž Kavčič, či Blaž Rola.

Rakousko-slovinský souboj měl v listopadu nyní své druhé pokračování. Výběr Dominica Thiema prohrával po proměněném pokutovém kopu, avšak Matzendorf dokázal skóre otočit a zvítězil. Sám Thiem se na výhře podílel dvěma asistencemi. Na jednu branku nahrával právě Dennisu Novakovi.   

„V dubnu se pokusíme udělat něco podobného,“ ujistil Thiem pokračování nastolené tradice přátelských utkání mezi rakouskými a slovinskými tenisty.