Duo H+H se na Spartě nepředstaví. Hlaváčková: Prioritou je tak pro mě singl

- David Soumar

V sobotu si připsala první letošní výhru na antuce, následujícího dne si dokonce Andrea Hlaváčková vybojovala postup do finále kvalifikace. Porazila po třech setech mladou Slovenku Kužmovou. Během nedělního odpoledne rovněž překvapila zpráva, že Hlaváčková nenastoupí do čtyřhry s Lucií Hradeckou. Tu totiž ke konci týdne bude čekat kvalifikace na turnaj v Madridu.

Přihlášky do čtyřhry turnaje J&T Banka Prague Open se uzavíraly v nedělní poledne. V následném losu překvapilo složení druhé nasazené dvojice. Do debla na pražském turnaji po boku Hlaváčkové nastoupí Ruska Gasparjanová namísto očekávané Hradecké. „Lucka tady hrát debla nemůže, a tak je pro mě prioritou spíše singl. Deblu budu ale také samozřejmě věnovat sto procent,“ říká Hlaváčková. 

A v prioritní dvouhře se jí zatím daří. První kolo kvalifikace zvládla jasně, pro postup do finále se ale slušně nadřela. Talentovaná Kužmová české hráčce vzdorovala a muselo se rozhodovat až v závěrečné sadě. „Mladší holky proti mně nemají co ztratit. Hrají uvolněně a lépe,“ říká rodačka z Plzně. 

Asi i ten fakt, že se tenistky utkaly poprvé, nahrával mladé naději ze Slovenska. „Pořádně ji neznám, asi i proto se mi ze začátku nedařilo. Musela jsem až v průběhu zápasu zjišťovat, co na mě bude hrát,“ líčí Hlaváčková. Ta nakonec obrat po prohraném prvním setu zvládla. 

Jestli ale něco Hlaváčkovou a všechny přítomné na kurtu ve Stromovce překvapilo, tak to bylo nedělní počasí. Kromě nepříjemné zimy hráčky sužoval i sníh, který krátkou část zápasu padal z nebe. 

I tak ale byly tribuny slušně zaplněné, což Hlaváčková ocenila. Češce samozřejmě přála větší část publika. „Hrozně mi pomohli lidi, že přišli. I v té hrozné zimě, kdy v průběhu zápasu sněžilo,“ usmívala se česká tenistka. 

Pondělní program bude velmi nabitý, kromě prvních kol dvouhry i čtyřhry se bude hrát i zmíněné finále kvalifikace. V něm bude bojovat i Andrea Hlaváčková. Jak stráví čas před bitvou o místo v hlavní soutěži? „Musím si odpočinout, protáhnout se a pořádně zregenerovat. Ta zima člověka pořádně vyčerpá.“