Rivalové z daviscupového finále? Goffin a Herbert společně vyrazili na Maledivy

- Tomáš Macák

Minulý týden stáli na opačných stranách. Ve francouzském Lille se před dechberoucí atmosférou bojovalo o pohár z Davis Cupu. Francie o svůj jubilejní desátý, Belgie o ten úplně první. Pátý zápas zvládl Lucas Pouille s přehledem, když porazil Steva Darcise 3:0. Francouzský tým na svého hrdinu v euforii naskákal a na hromadě nechyběl ani Herbert. Naopak Goffin, který Belgičanům zařídil dva body, mohl z lavičky jen smutnit. Teď už jsou ale oba posledně jmenovaní naladěni na stejnou vlnu. Vyrazili totiž na společnou dovolenou.

Na okruhu ATP se potkali zatím jen jednou a bylo z toho vítězství pro belgického tenistu. Přesto dokázal Pierre-Hugues Herbert pád dní zpět Goffina porazit. Byť to bylo jen nepřímo, jednalo se o velmi cenný skalp. Oba už mohli jen sledovat, jak v rozhodujícím zápase domácí Pouille zařídil celkové vítězství Francie v Davis Cupu. 

Žádná křivda nebo přetrvávající zášť se ale nekoná. Poražený David Goffin vyrazil s daviscupovým šampionem na dovolenou. Jako cílovou destinaci si vybrali soustroví devatenácti korálových atolů v Indickém oceánu - Maledivy. 

Společnou fotkou se na svém instagramovém účtu pochlubil šestadvacetiletý Belgičan. Oba tenisté jsou na ní v autíčkách, které dokonce mají pojmenované podle svých příjimení.

 

Ready for holidaysss ?

Příspěvek sdílený David Goffin (@david__goffin),Pro 1, 2017 v 3:44 PST

Goffin za sebou má vydařenou sezónu. Kromě zmíněného finále Davisova poháru se dokázal nečekaně probít až do přímého souboje o titul na Turnaji mistrů, kde ve skvělé bitvě podlehl Dimitrovovi. Na ATP Finals v Londýně se kvalifikoval především díky titulům z Tokia a Šen-čenu. Především první trofej z turnaje v Japonsku pro něj byla velkou úlevou, protože jakožto hráč nejužší světové špičky čekal na turnajové prvenství dlouhé tři roky. 

To jeho francouzský soupeř a kamarád v jedné osobě si musí o první trofeji z turnajů ATP zatím nechat jen zdát. V letošním roce se mu ale povedlo dosáhnout dosavadního nejvyššího umístění v žebříčku. V srpnu se ocitl na 63. místě.