TOP výměny mezi Djokovičem a Štěpánkem: Neskutečný prohoz, těsný mečbol, ale i vystrčený zadek

- Jan Vojkůvka

Spojení Novaka Djokoviče a Radka Štěpánka v rolích hráče a trenéra není začátkem příběhu, který spolu oba píšou už více než deset let. V dobách, kdy Štěpánek bojoval na dvorcích, se spolu oba znali, považovali se za přátele a na kontě měli celkem 14 vzájemných duelů, během kterých o památné výměny nebyla nouze. Podívejte se na výběr těch nejlepších.

Poprvé se Djokovič se Štěpánkem na okruhu potkali v roce 2006 v Záhřebu, naposledy letos v katarském Dauhá. V obou případech vyhrál Djokovič, stejně jako v celkem 13 zápasech. Jediné Štěpánkovo vítězství se zrodilo v roce 2006 ve čtvrtfinále v Rotterdamu, kdy tehdy svého nového svěřence porazil v tiebreaku třetí sady.

Jednu z nejlepších výměn spolu však oba odehráli téměř na konci Štěpánkovy kariéry. V roce 2016 na Rogers Cupu dokázal úžasným prohozem Štěpánek svého soupeře prohodit a vítězný úder oslavil divokou oslavou.

Celkově byl Štěpánek znám pro své bláznivé kousky na kurtu. Nikdo se mu ale nemůže divit. Kupříkladu v roce 2013 vyhrál po chybě soupeře už prakticky prohranou výměnu, když doběhl lob, hrál zády k síti, následně stihl doběhnout i kraťas a pak s poskakováním slavil dopad míčku z rakety Djokoviče do autu.

A ještě jednou Melbourne 2013. Štěpánek tentokrát v roli poraženého, ale bral to s humorem sobě vlastním, když na Djokoviče vystrčil své pozadí.

Pojďme do Wimbledonu v roce 2014. Oba tenisté se prezentovali skvělým výkonem a stejně, jak dramatický byl celý zápas, byl nakonec dramatický i mečbol.

Fantastický byl i mečbol na US Open v roce 2007. Vždyť tam Djokovič udolal Štěpánka až v tiebreaku páté sady! Omlouváme se za horší kvalitu videa.

A když se oba hráči potkali v Davis Cupu, jednalo se o zápas, který nastavil laťku hodně vysoko.