A je to oficiální! Štěpánek je novým koučem Djokoviče

- Jan Havlovic

Dohoda stvrzena! Novým koučem bývalé světové jedničky Novaka Djokoviče se stává Radek Štěpánek! Informaci potvrdil tým srbského tenisty na sociálních sítích. Štěpánek se tak opět vrací do tenisového koloběhu a bude se pokoušet dostat Djokoviče znovu na vrchol.

O spolupráci Novaka Djokoviče a Radka Štěpánka média v posledních týdnech čile spekulovala. Leckdo měl tuto věc za hotovou, avšak čekalo se na oficiální potvrzení. To přišlo ve čtvrtek večer!

„Sotva jsem ukončil kariéru, dostal jsem nabídku, která se neodmítá. Je to pro mě čest a obrovská výzva. Strašně se těším,“ uvádí ke své nové roli bývalý český tenista. Štěpánek tak v týmu srbského tenisty doplní stávajícího kouče André Agassiho. Američan však bude Djokovičovi „k ruce“ z rodinných důvodů pouze při grandslamech.

„Poslední týdny byly plné změn. Přicházely tak rychle, že jsem je nestihl vstřebat,“ říká Štěpánek. „Hlavní je, že já přestávám být důležitý. V celé mé kariéře se všechno točilo kolem mě. Teď to bude úplně jinak. Budu se točit okolo Novaka. Vím, jak se chovali trenéři ke mně, takže snad rychle zapluju do nové role,“ přeje si.

Štěpánek se tak po krátké době vrací do tenisového světa. Po ukončení své bohaté kariéry novinářům oznámil, že si nechá čas na rozmyšlenou, jakým směrem se bude jeho život dál ubírat. Nyní je jasné, že se bývalá světová sedmička dá na trenérskou dráhu. Bude předávat zkušenosti Novaku Djokovičovi, který se chystá znovu dostat do tenisové špičky.

„Nabídka od Novaka se skutečně neodmítá,“ pokračuje Štěpánek. „Je to pro mě čest a obrovská zodpovědnost, kterou beru na svá bedra. Jak jsem se snažil být nejlepším tenistou, jakým jsem mohl být, budu chtít Novakovi pomoct, aby dosáhl na své maximum.“

Se srbským tenistou se do práce vrhne okamžitě, nová sezona totiž už pomalu ťuká na dveře. „Začíná příprava. Já s Novakem budu každodenně. Andre za námi přiletí na grandslamové turnaje,“ vysvětluje svou pozici v Djokovičově týmu, se kterým má velké cíle. „Těžko můžou být jiné než ty největší,“ dodává.