Kellovský otočil zápas a zahraje si v Ostravě o hlavní soutěž

- Jozef Valenčík

Na centrálním dvorci ostravského challengeru se v dnešní kvalifikaci představili také Petr Michnev a Dominik Kellovský. Zatímco první jmenovaný svůj zápas se Slovákem Martinem nezvládl, tak Kellovský si zahraje zítra o hlavní soutěž. Spolu s ním si o možnost nastoupit v hlavním pavouku zahrají z českých hráčů také Marek Michalička a Jaroslav Pospíšil.

Na Petra Michneva čekal nelehký úkol, v zamračené Ostravě vyzval na centr kurtu nasazenou jedničku kvalifikace Andreje Martina ze Slovenska. Martin co by 127. hráč světa vstupoval do zápasu jako velký favorit a dařilo se mu od začátku tuto roli plnit. Michnev nakonec uhrál pouze pět her a s dvouhrou v Ostravě se loučí po porážce 6:3, 6:2.

„Dnes mi to příliš nešlo, nebylo to ono. Je to vždycky tak, že člověk hraje jen to, co mu soupeř dovolí a dnes mi toho Andrej moc nedovolil. Počasí mi také dnes nepomohlo, pro mé agresivnější pojetí hry to nebylo ideální. V Ostravě ještě zůstávám na čtyřhru, kde jsem přihlášený s Jardou Pospíšilem a potom bych se měl představit na českých futures turnajích v Mostu, Praze a Jablonci,“ prozradil po skončení zápasu český tenista.

Po tomto zápase se na hlavní dvorec Prosperita Open dostal Dominik Kellovský. Bývalý svěřenec Jaroslava Pospíšila v prvním setu nestačil na Francouze Maxime Hamoua a v tom druhém byl blízko vyřazení, když soupeř podával na vítězství za stavu 5:4 ze svého pohledu. Jenže Kellovský zabral, dokázal soupeři servis vzít a nakonec získat celý set v poměru 7:5. Následná třetí sada byla vyrovnaná a na obou hráčích byla vidět nervozita pramenící z velké snahy. Kellovský hnaný domácím publikem však nakonec bitvu zvládl a zahraje si zítra s Andrejem Martinem o možnost startovat v hlavní soutěži.

Český tenista zápas zhodnotil takto: „Od začátku mi vyhovovaly nové balóny, měl jsem trošičku štěstí, že ty do hry přišly právě za stavu 4:5 ve druhém setu a to mi sedlo. Udělal jsem několik dobrých míčů a následně mi soupeř v koncovce výrazně pomohl, kdy vytvořil několik jednoduchých chyb. Podmínky byly dnes pro oba stejné. Soupeř jako Francouz a antukář by byl asi raději za teplejší počasí, ale jak říkám, pro oba to bylo stejné.“

„Momentálně jsem veden Jiřím Novákem, moje spolupráce s Jaroslavem Pospíšilem skončila. Spolupracovali jsme spolu rok a půl a jsme spolu stále v kontaktu a určitě jsem se po jeho boku ohromně zlepšil. Zítra mě čeká Andrej Martin a rozhodně to bude těžké utkání, dám do toho vše a uvidíme, jak to dopadne,“ nastínil svou současnou situaci Kellovský.

V kvalifikaci v Ostravě se dál dostal také Slovák Martin Blaško. Ten nemusel proti druhému nasazenému Jorisu de Looerovi odehrát jediný míč, Belgičana do zápasu nepustil natažený břišní sval. Kromě nich si zítra o hlavní soutěž zahrají také Peter Torebko, Stefano Napolitano a Sadio Doumbia. Již dříve jsme Vás informovali o postupu Marka Michaličky a Jaroslava Pospíšila.

Výsledky 2. kola kvalifikace

PETR MICHNEV - Andrej Martin (SVK) 3:6, 2:6
DOMINIK KELLOVSKÝ - Maxime Hamou (FRA) 1:6, 7:5, 6:2
JAROSLAV POSPÍŠIL - Filip Horanský (SVK) 6:4, 6:0
MAREK MICHALIČKA - Eduardo Dischinger (BRA) 6:2, 6:4
Martin Blaško (SVK) - Joris De Loore (BEL) bez boje, postupuje Blaško
Peter Torebko (GER) - Christian Garin (CHL) 7:6, 6:0
Sadio Doumbia (FRA) - Omar Jasika (AUS) 6:3, 6:2
Stefano Napolitano (ITA) - Dzmitry Zhyrmont (BLR) 7:6, 4:6, 6:3


Galerie