Tygr vypuštěn z klece. Vybláznila jsem se, směje se skokanka Bencicová

- Filip Lefenda

V době, kdy její soupeřky pomalu vyhlížely konec letošního ročníku, ona směle prohlašovala, že pro ni sezóna teprve začíná. Jak by také ne. Belinda Bencicová se na okruh vrátila po dlouhé pětiměsíční přestávce zaviněné operací zápěstí až v září, navíc plná pochybností. Bude ji zranění dále limitovat? Zvládne se ještě žebříčkem prokousat na pozice, které ji náležely dříve? Tyto otázky někdejší světová sedmička během chvilky rozmetala na padrť.

Ihned po návratu totiž ovládla první halový turnaj v Petrohradu a brilantně jí vyšel také listopadový přesun do Asie. Právě na tomto kontinentu dokonale ovládla dva menší turnaje WTA v Hua Hinu a Tchaj-peji, když v deseti odehraných zápasech ztratila pouze jediný set! „Vše se vyvíjí lépe, než jsem původně očekávala,“ přiznala dvacetiletá hráčka se slovenskými kořeny. „Především triumf v Petrohradu byl neuvěřitelný. To je přesně to, co při návratu potřebujete,“ libuje si Bencicová, která se tak bleskově prodrala zpět ze čtvrté do elitní stovky.

Aktuálně jí v žebříčku WTA patří 98. pozice. „Necítím tlak, a proto hraji zápas od zápasů lépe,“ pochvaluje si bývalá juniorská jednička závěrečnou část roku a doufá, že bude dobrým odrazovým můstkem pro novou sezónu. „Je ze mě úplně jiná hráčka, jiný člověk. Zatím netuším, čeho jsem stoprocentně schopná,“ nechce jmenovat konkrétní cíle. „Na kurtu se vždy cítíte lépe, když jste favoritkou,“ píše se dále na Tennisworldusa.org.

V rozhovoru se vrátila i ke svému zranění a obavám, které ji během léta doprovázely. „Pokud jste vrcholový tenista, operaci berete vždy až jako poslední možnost,“ přiznala, že už zkrátka nebylo zbytí. „Takový Jan Martín del Potro potřeboval čtyři operace, než se věci zlepšily,“ cítí stále obavy.

Jedno je ale jisté. Dříve bouřlivá krajanka Federera si na kurtu počíná dospěleji. „Dlouho jsem se cítila jako tygr v kleci. Doma jsem se vybláznila, díky tomu jsem teď na dvorci klidnější,“ ubezpečuje své příznivce.