VIDEO: Rána od spoluhráče přímo do hlavy. Ucho mělo 300 stupňů, pět minut jsem neslyšel

- Jan Vojkůvka

Ještě dlouho poté měl Marek Gengel problémy se sluchem. Hlava ho bolela a ucho pálilo. Ve finále čtyřhry ve Valašském Meziříčí ho totiž ze servisu napálil jeho spoluhráč Matěj Vocel ránou jako z děla, která mu trhla hlavou do strany. Český tenista se ale nakonec oklepal a utkání dohrál.

Gengel neprožíval ideální tenisový den. Ve dvouhře vypadl v semifinále s francouzským kvalifikantem, proti němuž neudržel vedení 1:0 na sety a ve finále čtyřhry nedosáhl společně s Matějem Vocelem na kýženou trofej. A navíc ta rána do hlavy...

„To byl vrchol všeho dneska. Nešlo nám to a ještě dostanu do ucha,“ zlobil se naoko Gengel. „Prvních pět minut mi v uchu pískalo, neslyšel jsem na to. Ale teď už je to dobré. Jen má ucho asi 300 stupňů,“ uvedl.

„Naštěstí jsem to nebyl já a dostal to on,“ smál se Vocel. „Řekl jsem mu, že budu servírovat ven z kurtu a nevím, jestli jsem zahrál špatný servis do sítě nebo se Marek nějak předčasně zvednul. Nevybavuji si to, já jsem hned po podání běžel na síť a pak jsem jen viděl, že to dostal do ucha. Uvidíme, čí to byla chyba,“ usmíval se český tenista.