Fanoušci vybírali nejhezčí outfit. Komu to letos na kurtech slušelo nejvíce?

- Filip Lefenda

Tenisoví příznivci měli v minulých dnech možnost hlasovat na oficiálním webu WTA v anketě o nejlépe padnoucí outfit uplynulé sezóny. Vítězství v osmičlenném zúženém poli nominovaných, v němž figurovala i Karolína Plíšková, nakonec brala Ruska Maria Šarapovová.

Končící tenisový ročník přinesl opět skvělou nálož zábavy. Kochat se přitom dalo nejen bezvadnou hrou, ale i samotnými aktérkami. Ty během sezóny vystřídaly více či méně nápadné „outfity“ nejrůznějších návrhů, střihů, barevných kombinací o všemožných ozdob. WTA vybrala před časem nejlepší z nich a nechala fanoušky hlasovat.

Anketu ovládla se ziskem více jak 40 procent hlasu Ruska Maria Šarapovová, která se letos vrátila na kurty po dopingové stopce. Třicetiletá hráčka zaujala svým elegantním oblečením, které zvolila pro grandslamový US Open v New Yorku. Ve spolupráci s firmou Nike na něm pracoval i známý italský návrhář Riccardo Tisci, užito bylo i blištivých krystalků značky Swarovski.

Do konečné nominace se kromě Šarapovové dostala i Karolína Plíšková. Česká jednička nejvíce okouzlila svým moderním modro-zeleno-bílým outfitem značky Fila, v němž došla až do semifinále Roland Garros.

Spolu s oběma jmenovanýma doplnila finálovou osmičku ještě Slovenka Dominika Cibulková, vítězka Turnaje mistryň Caroline Wozniacká z Dánska, americké sestry Venus a Serena Williamsovy, Francouzka Kristina Mladenovicová a aktuální světová dvojka Garbiňe Muguruzaová ze Španělska. S jakými modely nejvíce zazářily se můžete podívat zde.