Tři roky po konci kariéry! Z Benešové je nevídaná kráska

- Radek Štohl

Vzpomínáte si na Ivetu Benešovou? Bývalá fedcupová reprezentantka se v minulosti prodrala do světové třicítky dvouhry, ve Wimbledonu si došla pro titul ze smíšené čtyřhry. Úspěšnou kariéru však Benešová kvůli problémům s ramenem ukončila před více než třemi lety. Jak čtyřiatřicetiletá Češka nyní vypadá?

Iveta Benešová se na profesionálním okruhu usadila v roce 1998 a vydržela na něm šestnáct let. Během dlouhé kariéry se tenistka pocházející z Mostu soustředila shodně jak na dvouhru, tak rovněž na čtyřhru.

V singlu se sympatická hráčka dostala nejvýše na pětadvacáté místo žebříčku. Držitelka dvou titulů z okruhu WTA si ve dvouhře došla pro dva tituly (Acapulco 2004, Maroko 2010), na grandslamech dvakrát uhrála osmifinále na Australian Open

Ještě více se Benešové dařilo v deblu, ve kterém jí na konci ledna 2011 patřilo sedmnácté místo. Na všech grandslamových turnajích v něm prošla minimálně do třetího kola, před šesti lety na US Open dokonce vybojovala čtvrtfinále.

Největší úspěchy poté levoruká tenistka nasbírala ve smíšené čtyřhře na turnajích velké čtyřky. V roce 2009 nejprve s Lukášem Dlouhým postoupila do semifinále Australian Open, aby o dva roky později s Jürgenem Melzerem vyhrála Wimbledon. Právě za Rakušana se Benešová o čtrnáct měsíců později provdala, jejich manželství ale vydrželo pouhé tři roky.

Od svatebního obřadu v roce 2012 se Češka kvůli problémům s ramenem neobjevila na profesionálním okruhu přes rok a půl. Ačkoliv se snažila o comeback, přetrvávající potíže jí nedovolily v kariéře pokračovat i nadále. Na posledním turnaji se objevila na French Open na konci května 2014, definitivní konec poté ohlásila o necelé tři měsíce později prostřednictvím facebookového účtu.

Po ukončení kariéry se třiadvacetinásobná fedcupová reprezentantka vrhla na dráhu módy. Nejprve se starala o iblog, od letošního roku provozuje s kamarádkou internetový obchod se šperky. Kromě toho na instagramový účet pravidelně dodává fotky, aby její fanoušci s ní neztratili kontakt. Nutno dodat, že svými příspěvky takto potěší oko nejednoho muže.

 

Music is my biggest inspiration ?? #writing#down#my#ideas ✍?#oldschool #weekend#office #summer#17☀️

Příspěvek sdílený iveta benesova (@ivetabenesova),Čen 24, 2017 v 8:30 PDT

 

Hello weekend ? I’m gonna go and watch some soccer ⚽️ ? Enjoy yours! #saturday#routine#supporting#messy#hairbun

Příspěvek sdílený iveta benesova (@ivetabenesova),Říj 7, 2017 v 2:44 PDT