S travnatou sezonou jsem zatím velmi spokojena, říká Plíšková

- Jan Havlovic

Československý souboj byl dnes k vidění ve finále turnaje WTA v Eastbourne. Na zaplněném centrálním dvorci se utkaly Karolína Plíšková se Slovenkou Dominikou Cibulkovou. Z vítězství se nakonec radovala rodačka z Bratislavy, pro kterou se jedná o první turnajový vavřín na travnatém povrchu.

Cibulková si počínala na turnaji velmi suverénně, v semifinále si pohrála s Rumunkou Puigovou hladce 6:2, 6:1. "Byl to skvělý týden, chtěla bych zejména pochválit diváky, kteří byli skvělí. Na tomto turnaji hraji teprve podruhé, avšak velmi ráda se budu v příštích letech vracet," zhodnotila slovenská kráska své působení na turnaji v Eastbourne.

Aktuálně 21. hráčka světového žebříčku získala svůj první turnajový titul na travnatém povrchu, což slovenská tenistka považuje za velký úspěch. "Nevím, jak to popsat. Prostě se to stalo a já tomu stále nemohu uvěřit," nechala se Cibulková slyšet v pozápasovém rozhovoru.

Rodačka z Bratislavy se v rozhovoru také rozpovídala o důležitosti svého týmu. "Můj tým je pro mě všechno. Nikdy bych zde nestála nebýt mého týmu. Tenis sice není týmová hra, avšak potřebujete mít kolem sebe skupinu dobrých lidí,".

Do kronik turnaje v Eastbourne se výrazně zapsala také Martina Navrátilová, která tento podnik ovládla celkem jedenáctkrát. Cibulková se svěřila, že i výkony slavné tenistky ji velmi motivovaly. "Říkala jsem si, že by bylo pěkné tento turnaj také jednou vyhrát. A je to tady, jsem velmi šťastná!" uvedla slovenská tenistka na konci rozhovoru.

S travnatou sezonou jsem zatím velmi spokojena, říká Plíšková.

Karolína Plíšková v dnešním finálovém klání neuspěla, avšak s průběhem travnaté sezony může být česká tenistka spokojena. "Určitě, jsem zatím velmi spokojená s tím, jaké výkony v této části sezony předvádím. Doufám, že se na blížícím se velkém turnaji mé výkony ještě zlepší. Navíc, jeden titul už mám (Nottingham), tudíž to není zas tak špatné," zavtipkovala Karolína při pozáposovém rozhovoru.

Nasazená desítka turnaje v Eastbourne se také v rozhovoru ohlédla za svou přípravou na nejdůležitější turnaj sezony. "Chtěla jsem před Wimbledonem odehrát co nejvíce zápasů, což se také povedlo. Jsem za to velmi ráda, cítíl se na kurtu velmi dobře. Teď plánuji lehký odpočitek a poté si myslím, že budu připravena na Wimbledon," uvedla Plíšková své plány na příští dny.