Socka vyhnal ve čtyři ráno z hotelu požární alarm! Venku mrzli i Nadal s Thiemem

- Filip Lefenda

Jack Sock neměl před svým úterním utkáním s Marinem Čiličem zrovna klidnou noc. Vytáhlého Američana vzbudil ve čtyři hodiny ráno požární alarm, který jej pořádně vylekal. „Byl to jeden z nejotravnějších zvuků, které jsem ve svém životě slyšel,“ přiznala světová devítka na tiskové konferenci.

„Znělo to, jako by to bylo přímo v mém pokoji. Hrozně hlasité a děsivé,“ popisoval nechtěný zážitek novinářům po svém třísetovém vítězství nad Čiličem. „Trvalo to chvilku. Zpočátku jsem nevěděl, jestli šlo o test, nebo zda se něco stalo. Až pak jsem si uvědomil, že jsou čtyři ráno,“ pokračoval Sock s tím, že přesná příčina však dosud není známa.

Když vyšel před hotel, spatřil své kolegy. „Byli tam Rafa (Nadal) a Dominic (Thiem). Všichni byli nervózní a promrzlí. Abych byl upřímný, bylo to opravdu nepříjemné,“ líčil incident vítěz poslední tisícovky z Paříže.

Hororová noc jej ale na kurtu nakonec nepoznamenala. Američan, jenž hraje na Turnaji mistrů poprvé v kariéře, otočil duel s favorizovaným Chorvatem Čiličem a připsal si do tabulky Beckerovy skupiny první bod, který jej drží ve hře o postup do semifinále. O to si ve čtvrtek zahraje proti Alexanderu Zverevovi z Německa.