Turnaj mistrů: Dimitrov zničil Goffina a postoupil do semifinále. Thiem se vrací do hry

- Filip Lefenda, Jan Vojkůvka

Turnaj mistrů v Londýně pokračoval čtvrtým hracím dnem. V Samprasově skupině se po překvapivém odstoupení Rafaela Nadala bude dále bojovat o jen o jedno postupové místo. V duelu vítězů z předchozí rundy se Bulhar Dimitrov nepáral s Belgičanem Goffinem, povolil mu jen dva gemy a zajistil si semifinále. Ve druhém utkání dvouhry se Rakušan Dominic Thiem dočkal prvního vítězství, když přehrál Pabla Carrena-Bustu a oživil své šance na postup do semifinále.

Dimitrov vypráskal Goffina
Po Rogeru Federerovi si postup do semifinále zajistil bulharský nováček Grigor Dimitrov. Ten v prvním utkání dvouhry ve středu povolil Belgičanu Davidu Goffinovi jen dva gemy, smetl ho 6:0, 6:2 a zahraje si ve vyřazovacích bojích.

Světová šestka nedala Goffinovi v utkání takřka žádnou šanci. po jasně ovládnuté úvodní sadě, v níž nadělil soupeři kanára, se Dimitrov ve druhém setu dokázal vypořádat i s jedinou šanci Belgičana, který ve třetím gemu po ztraceném podání nevyužil brejkbol a do hry se vrátit nedokázal. Dimitrov naopak zvládl i další náročný pátý gem a následně v osmé hře na returnu proměnil třetí mečbol.

Thiem udolal Carrenu a živí naději na semifinále
Rakouský tenista Dominic Thiem po úvodní porážce od Bulhara Dimitrova nastoupil ve středu večer k zápasu o všechno proti Španělovi Pablovi Carrenu-Bustovi. Ten nahradil na Turnaji mistrů Rafaela Nadala, který se kvůli problémům s kolenem musel po prvním zápase odhlásit. A nováček ATP Finals Thiema pořádně prohrál.

Utkání nakonec vyznělo lépe pro Thiema, který po výhře 6:3, 3:6, 6:4 živí dál naději na postup do semifinále. Se soupeřem se ale na dvorci rval více než dvě hodiny. Po jasně vyhraném prvním setu Rakušan stejně hladce prohrál prostřední dějství, ale do rozhodující sady vstoupil výborně.

Hned v prvním gemu prorazil Carrenovi podání, a ač o výhodu brejku v šesté hře přišel, na returnu dál vytvářel na soupeře velký tlak. V sedmém gemu sice neproměnil čtyři brejkboly, ale v devátém si už pro kýžený brejk došel a v další hře využil hned první mečbol.

Kubot s Melem jsou v semifinále
Dalšími semifinalisty ve čtyřhře na Turnaji mistrů se stali Lukasz Kubot a Marcelo Melo. Polsko-brazilský pár porazil ve skupiny americká dvojčata Boba a Mikea Bryanovi 6:4, 6:3 a maji jistotu, že si zahrají v Londýně i o víkendu.

Murray se Soaresem bojují o semifinále
Druhá dnešní čtyřhra na Turnaji mistrů přinesla hladkou výhru britsko-brazilské dvojice Jamieho Murrayho a Bruna Soarese. Mírní favorité zápasu s Dodigem a Granollersem-Pujolem zcela dominovali samotnému střetnutí a zvítězili 6:1, 6:1.

Dvouhra
Skupina Peta Samprase
Grigor Dimitrov (BUL, 6.) – David Goffin (BEL, 8.) 6:0, 6:2
Pablo Carreňo-Busta  (ESP, 10.) – Dominic Thiem (AUT, 4.) 3:6, 6:3, 4:6

Čtyřhra
Skupina Woodbridge/Woodforde
Kubot (POL), M. Melo (BRA) – B. Bryan, M. Bryan (oba USA) 6:4, 6:3
J. Murray (GBR), Soares (BRA) – Dodig (CRO), M. Granollers (ESP) 6:1, 6:1