Když můžeš, musíš. Strýcová pomáhá zachraňovat životy

- Jan Vojkůvka

Barbora Strýcová si užívá zaslouženého odpočinku po náročné sezoně. Nijak ale nelení a rozhodla se pomoci dobré věci. Česká tenistka vyrazila darovat plazmu a nabádá své fanoušky, aby se rovněž připojili a svým činem v budoucnu třeba někomu zachránili život.

Česká tenistka, která v říjnu vyhrála první titul na okruhu WTA po dlouhých šesti letech, když triumfovala v rakouském Linci, má i po konci sezony pořádně napilno. Naposledy vyrazila v pátek na pražský Anděl do Plazma centra společnosti Plasma Place, kde absolvovala téměř hodinový odběr krevní plazmy.

Se svým krokem se svěřila na svém Instagramu, kde zveřejnila sérii fotografií z návštěvy centra a požádala své fanoušky, zda by také mohli nenahraditelnou složku lidského organismu darovat. Plazma pomáhá zachraňovat životy nejen přímým podáním, ale slouží také k výrobě léků.

Jednatřicetiletá Strýcová v této sezoně odehrála celkem 68 zápasů, ze kterých 43 vyhrála a rok zakončila na 23. místě světa. Na konci ročníku se kvalifikovala na WTA Elite Trophy v Ču-chaji, kde byla vyřazena v základní skupině s bilancí jedné výhry a jedné porážky.