Smitková putuje kvalifikací bez ztráty setu

- Radim Sochor

Tereza Smitková v prvním kole kvalifikace vyřadila Japonku Egučiovou po výsledku 7:5, 6:2. V tom druhém ji čekala o kopu těžší soupeřka, Američanka Louisa Chiricová. Tereza Smitková už od začátku zápasu držela kvalitní servis a dotáhla utkání do vítězného konce, zítra Češku čeká finále kvalifikace.

V Praze včera, potažmo ani dnes, nebylo úplně přívětivé počasí na tenis. Sama Smitková po zápase s Egučiovou přiznala, že jí špatné podmínky vůbec nevyhovují: "Podmínky nakonec nebyly tak hrozné, mělo dle předpovědi pršet, ale nakonec to tak nebylo, pouze chvíli sněžilo. Já jsem se necítila tak dobře jako včera, ale nakonec to dopadlo dobře. A asi ten tenis vypadal i lépe, než jaký z toho mám já pocit."

V prvním setu dokázala mladičká Češka soupeřku brejknout, následně odvrátit jediný brejkbol, a tak zvítězila 6:4. "Tak určitě mě uklidnilo to, že jsem jí dokázala vzít servis. Člověk je pak v lepší psychické pohodě," podotkla Tereza.

Klíčový moment druhého setu byl ten, že Smitková trefovala fantasticky první servis, což posléze v rozhovoru uznala: "Určitě bylo klíčové, že mi servis ve druhé sadě vycházel tak dobře. Chiricová si držela ten svůj standard, ale já poté využila její slabší chvilky a dotáhla zápas do vítězství."

Minulý týden Louisu Chiricovou přehrála naše jednička, Petra Kvitová, dvěma kanáry! Ani dnes nedokázala americká tenistka Češku porazit. "Já se spíše soustředila na sebe, ale toho výsledku jsem si samozřejmě všimla. Ona je velmi nadějná americká tenistka. Šla jsem do toho s tím, že ona bude favoritka vzhledem k mým nynějším výsledkům. Ale nakonec jsem to tak nějak zvládla," podotkla s úsměvem 159. hráčka žebříčku WTA.  

Zítra bude hrát Tereza Smitková kvalifikaci. Svůj dnešní plán ale sama nezná. "Ještě uvidím, já totiž ani nevím, na koho ve finále jdu (smích). Čeká mě tedy regenerace, pak oběd a uvidíme co dál."

Loňské osmifinále znamenalo pro Terezu konečnou. V zápase s Luckou Hradeckou sice vedla v rozhodující sadě 5:1, avšak nedokázala ji ani přes čtyři mečboly dovést do úspěšného konce.

"Tak samozřejmě, pamatuju si to, ale není to tak, že bych na to vzpomínala nějak ve zlém. Nebylo to ani mými chybami, to spíše Lucka do toho šla a dokázala to takto skvěle otočit. Nerada bych na tom kurtu sice hrála, ale nemám na to nějaké zlé vzpomínky," dodala na závěr finalistka kvalifikace J&T Banka Prague Open Tereza Smitková.